We denken vaak dat zelfontwikkeling of tijd met jezelf besteden heel veel tijd moet kosten of heel lastig moet zijn. Toch zijn er ook een aantal kleine dingen die je op elk moment van de dag kan doen waardoor jij je uiteindelijk veel beter zal voelen. Probeer deze 5 dingen eens uit en zie hoe het werkt.

1. Drink drie glazen water

Hierdoor zal jij je fitter en meer gehydrateerd voelen en zal je jouw honger sneller stillen. Een hele snelle truc met heel veel resultaat.

2. Doe een paar squats

Sporten en bewegen hoeft niet altijd uren te duren. Ook wanneer je even een minuutje tijd over hebt, kun je een aantal squats doen. Natuurlijk staat dit niet gelijk aan hele workout, maar het kan zeker helpen als je het regelmatig doet en het zal je een voldaan gevoel geven. Voor een fijne full-body workout voor thuis moet je hier zijn.

gewoontes-een-minuut-femfem

3. Doe aan brain-training

Ook dit hoeft niet zo lastig te zijn als het klinkt. Het gaat er puur om dat je je herinneringen traint. Probeer je bijvoorbeeld eens te herinneren wat je de afgelopen week allemaal gegeten hebt. Dit klinkt heel makkelijk maar het kan nog knap lastig zijn. Brain-training kan elk moment van de dag en zelfs zo een simpele, makkelijke, opdracht draagt er al aan bij. Op het moment dat dit steeds beter gaat, kies dan een ander onderwerp. Zo zul je uiteindelijk veel makkelijker dingen gaan onthouden.

4. Geef jezelf een vitamine D boost

Wanneer je even een minuutje tijd hebt en de zon schijnt, geniet er dan van. Ga even buiten met iemand bellen wanneer je een belletje moet maken voor je werk of spendeer de laatste minuten van je pauze in de zon. Dit zal meteen zorgen voor meer energie en draagt bij aan je vitamine D gehalte. Wanneer je je lunchpauze in de buitenlucht kan besteden is dat ook heel verstandig, lees hier waarom. 

5. Concentreer jezelf op je ademhaling

Een vorm van meditatie in haar aller makkelijkste vorm. Zet je muziek even uit, leg je telefoon weg en ben je bewust van de manier waarop je in- en uitademt. Hierdoor zal jij je meer ontspannen voelen en verleg je je focus helemaal. Goed voor je bewustzijn én goed voor je productiviteit de rest van de dag.