Dit artikel is niet bedoeld om te oordelen, te shamen of anti plastische chirurgie. Het is 2020 en een bezoekje aan de plastisch chirurg is inmiddels meer normaal dan bijzonder geworden. Wat je hier ook van vindt, er zijn veel mensen die iets aan zichzelf laten doen. Doordat het steeds normaler wordt, vinden wij het daarom ook hoogste tijd worden dat er meer openheid over komt. Met name van mensen in de spotlights die gedane ingrepen stellig ontkennen. Waaronder dus Bella Hadid.

Bella Hadid plastisch chirurgie FEM FEM

Gelukkig zien we steeds vaker dat mensen eerlijk zijn over een bezoekje aan een cosmetisch arts. Door de openheid, zijn we zelf ook beter voorbereid, ingelicht en weten we de juiste voorbeelden te verzamelen. En de onjuiste. Voor als je zelf eens een bezoekje wilt brengen. Meer kennis en informatie betekent een betere voorbereiding. We noemen Romy Boomsma die eerlijk toegaf haar toch al volle lippen te voorzien van een spuitje eens in de zoveel tijd. Eerlijk, en dat is fijn! Toch zijn er dus ook nog celebs die beweren helemaal natuurlijk te zijn, maar de foto’s en video’s vertellen ons echt het tegendeel. En hoe graag we ze ook geloven, dit kan nu eenmaal niet waar zijn. En dan kijken we dus naar Bella Hadid. Kijk maar eens naar onderstaande video, waarin een kenner toelicht wat Bella allemaal heeft laten doen aan zichzelf.

Yolanda Hadid en Bella Hadid ontkennen ingrepen

Bella is prachtig. En haar cosmetisch arts verdient een diepe buiging. We kunnen eindeloos door haar insta feed scrollen en vinden het absoluut geen straf naar haar te kijken. Maar na het zien van flink wat vergelijkingsfoto’s met een jongere Bella, is het lastig te geloven dat deze dame overnight een andere neus, kaaklijn, jukbeenderen, oogopslag en hogere wenkbrauwen heeft gekregen. Nee, een beetje afvallen of een jaartje ouder worden doet al dat niet met een gezicht. Echt niet.

Prima, we kunnen niet zeggen dat het slecht is uitgepakt, integendeel. Maar zowel Bella zelf als moeder Yolanda ontkennen stellig dat er ooit een mes of spuitje botox en filler aan te pas is gekomen. Onderstaand lees je de comment die Yolanda Hadid plaatste waarin ze ontkende dat haar beide dochters ooit aan zichzelf hebben laten sleutelen. In de swipe na rechts zie je opnieuw vergelijkingsbeelden van Bella met vroeger.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door WELCOME TO REALITY (@celebface) op

Waarom is ontkennen niet de juiste aanpak?

Natuurlijk begrijpen we dat het lastig is om eerlijk te zijn over een bezoekje aan de plastische chirurg. Zeker wanneer je beroemd bent, je familie dit is, je zus topmodel en nu jij zelf ook. En de hele wereld een mening over jou heeft. Wanneer wij alles op een rijtje zetten, begrijpen we dat een compleet ander gezicht natuurlijk niet zomaar komt. Laat staan puur natuur is. Maar door de plastische chirurgie te ontkennen, houd je een beeld in stand dat een extreme touch-up als die van Bella ‘gewoon gebeurt’ en mogelijk is. Wat natuurlijk onzin is. En veel jonge meiden en vrouwen zullen zich vergelijken met een ‘natural beauty‘ als Bella Hadid.

Anderzijds is het natuurlijk lastig om gedane ingrepen wél toe te geven, want de kans bestaat dat jonge dames dan massaal óók het idee krijgen onder het mes te moeten om er net even wat frisser uit te zien. Dat begrijpen we ook. Conclusie: het is nog steeds een gevoelig onderwerp, en waarschijnlijk zijn ontkennen óf toegeven beide een beetje schadelijk voor het algemene zelfbeeld. Toch geloven wij niet alleen in eerlijkheid, maar bovenal in geloofwaardigheid. Nu we de verschuiving op Instagram zien van zwaarbewerkte plaatjes naar ‘echte beelden’, zijn we opgelucht dat we niet langer een vertekend beeld van natuurlijke schoonheid in stand hoeven te houden en geloven. Eindelijk.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CosmeticTown (@cosmetictown) op

Geen wonder dus, dat Bella – met wat hulp – volgens de Golden Ratio of Beauty Phi als mooiste vrouw uit de bus kwam.