Degene die heeft bedacht dat mensen maar 20 vakantiedagen per jaar nodig hebben mag van ons ontslagen worden. Wij hebben toch echt wel het dubbele nodig om een beetje normaal te functioneren. Deze signalen herken jij als je écht toe bent aan vakantie.

High School Musical de film
High School Musical de film

Signalen dat je toe bent aan vakantie

Je voelt je negatief, bent futloos en het enige waar je nog aan kunt denken is een vakantie naar een tropisch oord. Kortom: je bent toe aan vakantie. Zelfs je lichaam verklapt dit! Deze dingen herken je als je écht toe bent aan vakantie.

Je slaapt slecht

Als je veel last van stress hebt kan dit als gevolg hebben dat je slecht slaapt. Haal jij bij lange na niet de 8 uur per nacht en word je iedere ochtend vermoeid wakker? Grote kans dat je een vacay nodig hebt.

Je bent negatief

Je mood is niet op z’n best en niks kan je écht nog blij maken. Tenzij je nu op een strand zou liggen met 30 graden en onbeperkt toegang tot de lekkerste cocktails.

Koffie is je beste vriend

Drink je minimaal 4 koppen koffie per dag om nog überhaupt te functioneren? Dan moet je echt even een weekje chillen ergens op een eiland.

Je verlekkert jezelf met de mooiste vakantiekiekjes

De enige plek waar jij aan het surfen bent is op het internet. Je nieuwe hobby is om het internet af te struinen naar de mooiste plekjes ter wereld. Je zou een moord doen op naar een van deze roze stranden te gaan.

Je leeft van weekend naar weekend

Maandag en jij zijn géén vrienden.

Je gebruikt ‘ongezonde’ manieren om met stress om te gaan

Elke avond schenk je standaard een glas wijn in omdat je je anders niet kunt ontspannen. De sportschool heb je ook ingeruild voor de bank omdat je daar écht niet de energie meer voor hebt.

Je hele leven draait om werk

In de ochtend ga je naar werk, om vervolgens thuis te komen en uit te rusten zodat je de volgende dag weer naar werk kan. Voor hobby’s en sociale gelegenheden kan je niet de energie opbrengen.

Lees ook: Zóveel vakantiedagen heb je nodig om volledig tot rust te komen