This is the best news ever! Elke Cookie Dough-liefhebber herkent het wel: meteen de chunks uit je pint met ijs lepelen (guilty). De grootste wens van veel Ben & Jerry’s fans wordt na lang wachten vervuld: de chunks worden zonder het ijs, in een zakje, verkocht. En dat is nog niet alles, deze ijssmaak bestaat 30 jaar en dat vieren ze met twee nieuwe Cookie Dough-ijssmaken. Heaven on earth!

@cookiedough
@cookiedough

Chunks

Het koekdeeg wordt gemaakt met hetzelfde receptuur als je gewend bent en zijn los in een zakje verkrijgbaar in twee smaken: Chocolate Chip Cookie Dough en Salted Caramel Cookie Dough. De chunks zijn binnenkort verkrijgbaar bij de Albert Heijn en volgende week al bij New York Pizza. Dat wordt een nieuwe verslaving! Welke smaak lijkt jouw lekkerder?

@ben&jerry
@ben&jerry

Zelf maken

Wil je de chuncks toch liever zelf maken? Dan kan ook! Ben & Jerry deelde onlangs het recept hiervoor:

Ingrediënten:

  • 130 gram bloem
  • 8 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 180 gram bruine suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eetlepels volle room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 gram chocoladedruppels

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 80 °C.
  • Voeg de bloem toe aan een ovenschaal en bak de bloem gedurende 10 minuten in de oven. 
  • Mix in een grote kom de boter met de bruine suiker tot een gladde substantie.
  • Voeg een snufje zout, de room en het vanille-extract toe.
  • Verdeel de bloem door het deeg samen met de chocolade druppels. Mix alle ingrediënten samen.
  • Schep met een ijslepel ronde bolletjes uit het deeg en leg ze in een kom of op een bord.

Lees ook: voor de chocoliefhebber, dit is de duurste chocolade ter wereld!