Chocoladerepen, bonbons, M&M’s… de één houdt het bescheiden op een stukje chocolade per dag, terwijl de ander het liefst zijn hele mond volpropt. We hebben allemaal één ding gemeen: we houden van chocolade! Voor de chocoladeliefhebber die alleen maar het beste van het beste wil, hebben we iets bijzonders. Dit is ’s werelds duurste chocolade! Benieuwd? Lees dan snel verder!

@Reuters Twitter
@Reuters Twitter

Wereldrecord

De Portugese chocolatier Daniel Gomez heeft het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam staan. Houd je vast, want deze goddelijke treat kost maar liefst 9.489 dollar! Omgerekend is dat 7.700 euro. Het chocolademeesterwerk heeft de toepasselijke naam ‘Precious’. Maar wat is er nou zo speciaal aan Daniels chocoladekunstwerk dat er zo’n hoog prijskaartje aan hangt? Ten eerste is de chocolade gemaakt van de beste, extreem waardevolle ingrediënten. Zo zit er onder andere Valrhona chocolade, Périgord witte truffel, saffraan en Madagaskar vanille in. Klinkt chique toch?

Diamant

Het bladgouden omhulsel geeft deze diamantvormige delicatesse zijn finishing touch! Hoe onweerstaanbaar de chocola ook is, het is met zijn prachtige uiterlijk bijna zonde om op te eten. Voor wie deze luxe treat net iets te duur was, werd de diamant in verschillende landen tentoongesteld. Proeven zat er helaas niet in voor de bezoekers! Er zijn in totaal namelijk maar 1.000 exemplaren van deze heerlijke diamant gemaakt.

Voor een schamele prijs van 7.700 euro krijg je dan ook een écht kunstwerk in huis. De choco diamant is verpakt in een zwarte, houten kistje met gouden accenten, duizenden Swarovski kristallen, parels en een gouden strik. Het prachtige pakketje wordt dan ook onder het oog van top notch security bij jou thuis afgeleverd.

@Reuters Twitter
@Reuters Twitter

Wie deze choco diamant niet kan weerstaan, kan alvast beginnen met sparen. Je bent hierna misschien wat euro’s armer, maar wel een heerlijk stukje chocolade-, een kunstwerkje- én een ervaring rijker!

Ben jij een echte chocofreak? Dan moet je deze chocoladewijn proberen!