Dat bepaalde poses grote invloed hebben op je lichaam weten we allemaal. We doen niet voor niets graag aan yoga om zowel de mentale- als de fysieke gezondheid te versterken. Toch kan het eigenlijk een stuk makkelijker. Je hoeft alleen je benen omhoog tegen een muur te leggen voor een paar minuten per dag.

Om deze 4 redenen zou je iedere dag je benen omhoog tegen een muur moeten leggen
Bron: Unsplash

Met je benen omhoog tegen een muur doe je om deze redenen

Met je benen omhoog tegen een muur liggen, heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Doe je dit iedere dag voor een minuut of vijf á tien? Dan kun je er vanuit gaan dat de volgende dingen zullen verbeteren.

1. Je stress zal verminderen

Heb jij regelmatig last van anxiety of stress? Dan kan dit een hele simpele oplossing zijn om hier vanaf te komen. Als je gaat liggen met je benen omhoog, zal je merken dat je meteen tot rust kan komen. Combineer dit met een rustige goede ademhaling en je weet zeker dat je compleet in een staat van rust terecht zal komen. Je hoeft heus niet op één been te balanceren om dit te bereiken!

2. Je spijsvertering zal verbeteren

Wanneer je met je benen omhoog ligt, zorgt dit ervoor dat je darmen de juiste ligging hebben. Zo kunnen ze het beste ontspannen, waardoor je kunt rekenen op een betere spijsvertering. Het gaat onder andere obstipatie tegen én zorgt ervoor dat je eetlust op de juiste momenten toeneemt.

3. Je rugpijn wordt minder

Als je veel last hebt van rugpijn is dit een goede methode om je rug te ontlasten. Het kan zijn dat je rug last heeft van zware belasting, maar wanneer je met je benen omhoog ligt verdwijnt dit. Zo kan je goed ontspannen, waardoor de pijn vermindert of zelfs verdwijnt.

4. Je bloedcirculatie wordt beter

Juist doordat je eigenlijk op z’n kop ligt, verbetert je bloedcirculatie. Hierdoor stroomt er juist meer bloed naar de bovenkant van je lichaam. Dit zorgt er onder andere voor dat je minder last zal hebben van zwelling van je ledematen.