Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een date te scoren als nu, maar met zo veel mogelijkheden staat veiligheid natuurlijk nog steeds op de eerste plek. Dat geldt zowel tijdens de date, als na de date. Bijna dagelijks krijgen mensen berichten van catfish en je wilt natuurlijk niet dat je met iemand afspreekt en er opeens een luguber persoon tegenover je zit. Gelukkig is er een nieuw ontworpen app waarbij jij een stuk beter bent beschermt tegenover eventuele psycho’s.

tinder psycho FEM FEM

Bescherming op Tinder

Je zult het heus niet bij iedereen nodig hebben, maar het kan natuurlijk geen kwaad om er gebruik van te maken. Stel je bent je droom vent of vrouw tegengekomen maar je wilt weten of hij of zij wel echt is? Dan gebruik je deze app.

Hoe het werkt is easy: je maakt een SOS Family aan  waarin je een aantal mensen kan selecteren wie jij op de hoogte wilt houden mocht je date opeens escaleren. In de app kan jij zelf instellen middels welke knop jij een alarm naar je inner circle wilt sturen, maar het zou ook via spraak kunnen als je smartphone over een voice assistant beschikt. Je bericht wordt verzonden middels een sms of telefoontje, waarna je vrienden of familie weer kunnen reageren met de “ik neem verantwoordelijkheid” om jou veilig te stellen. Ideaal hieraan is dat je vrienden en familie onderling ook kunnen weten wie er nu actie aan het ondernemen is, zodat zij op de hoogte blijven.

Lees ook: de dating app waarbij het lot van jouw liefdesleven in de handen van je vrienden ligt.