Een van de meest spannende dingen in ons leven is het gegeven dat je niet weet wat er gebeurd zou zijn als je in het verleden andere beslissingen had gemaakt. Het zijn vaak de dingen die je niet hebt gedaan waarvan je later spijt krijgt. Als je op dit moment dus niet zoveel tijd en moeite stopt in het overdenken van je daden, zou je jezelf kunnen afvragen wat daar de gevolgen van zijn. Wij geven je vijf keuzes die je nu maakt waarvan je over een aantal jaar spijt zou kunnen krijgen, zodat jij vanaf nu begint met het nemen van kansen en het beste uit het nu haalt.

fouten spijt header

1. Had ik dit maar eerder gedaan

Of het nu gaat over sporten, gezonder eten, andere mensen helpen, meer sparen of het volgen van je dromen, uiteindelijk gaat het ooit een keer door je hoofd: had ik dit maar eerder gedaan. Aan iets beginnen kost vaak veel tijd, moeite en doorzettingsvermogen maar als je het echt graag wilt begin dan nu. Hiervoor zal je jezelf morgen al dankbaar zijn.

2. Niet reizen terwijl je nu de kans had

We zijn allemaal een keer bijna afgestudeerd of net alweer begonnen met een nieuwe baan en zoekend naar wat vastigheid. Maar, reizen is een stuk moeilijker als je ouder wordt en je een gezin hebt waar je voor moet zorgen, je de baan hebt waarvoor je jezelf jaren omhoog hebt gewerkt en je grotere financiële verantwoordelijkheden hebt. Als je wilt reizen: boek die vlucht, liever vandaag dan morgen en geniet van de vrijheid die je nu hebt.

3. Te snel opgeven

Niet alles wat je nu doet zal zich meteen lonen, maar succes wordt niet gebouwd door opgeven wanneer dingen even moeilijk worden. Maak fouten, leer ervan, ga verder.

4. Blijven hangen in een relatie die eigenlijk over is

De snelste manier om jezelf te verliezen is iemand controle over jouw leven te laten hebben. Je relatie is het niet meer waard als je jezelf en je eigen waarden erdoor verliest. Vaak weet je dit diep van binnen wel, maar weiger je naar jezelf te luisteren. Kies voor je eigenheid en maak een einde aan die relatie als die je diep van binnen niet gelukkig maakt.

break up fouten FEM FEM spijt

5. De mening van anderen jouw doelen en dromen laten beïnvloeden

Niets wordt tegenwoordig normaler gevonden dan oordelen over het leven van een ander. Maar waarom zou jij je als een gevangene gedragen van iemand die niet eens verantwoordelijk is voor de keuzes die jij maakt? Mensen zullen zeker over je praten als je iets doet wat niet helemaal keurig in hun verwachtingspatroon past maar het is uiteindelijk aan jou om te gaan voor jouw doelen en dromen. Er is veel druk van de maatschappij maar kies voor jezelf want niemand hoeft jouw leven te leven, behalve jij.