Komen er gezellig vriendinnen eten? Daar hoort een goede fles wijn bij! Alleen een klein probleempje… vorige week heb je nieuwe te gekke laarzen gekocht die nét iets te duur waren. Oops – geen zorgen! Lidl heeft een selectie gemaakt van de lekkerste wijnen in hun assortiment, getest door Master of wine Richard Bampfield. En niets is minder waar, de prijs van de wijn zegt écht niet altijd iets over de kwaliteit….Dit zijn de 6 best geteste wijnen van de Lidl.

Dit zijn de 6 best geteste wijnen van de Lidl FEM FEM

Master of wine

Richard Bampfield is één van de slechts 300 mensen wereldwijd die zich een ‘Master of wine’ mag noemen. Aan zijn kennis en verstand van wijnen hoeven we dus zeker niet te twijfelen, hij is een echte koning der wijnen! Hij heeft de wijnen van de Lidl beoordeeld op basis van strikte criteria. Naast deze criteria wist Richard tijdens het beoordelen van de wijnen niks van de prijzen af. Eerlijker kan niet toch?

Le Blanc

Laten we beginnen met drie heerlijke witte wijnen. Een wit wijntje is (bijna) altijd goed. Bij vis, gevogelte of een frisse salade. Maar er hoeft uiteraard niet altijd eten bij, een witte wijn is los natuurlijk ook heerlijk! Cheers!

1. Chardonnay Coonawarra

Dit is een verfijnde, koele Chardonnay van subtiel eiken. Heel smaakvol en licht tropisch met meloen fruit. Mmmm.. klinkt dat niet goed? En dat voor slechts  €4,69.

2. Chenin Blanc South Africa

”Correct in elk opzicht”, is wat Master of wine himself Richard over deze wijn zegt. Het is een droge, knapperige verse wijn met een tropisch vleugje. Dit klinkt al heerlijk, maar nóg beter: dit heerlijke wijntje kost maar liefst €2,99. What?! Ben jij al onderweg naar de dichtstbijzijnde Lidl?

3. Chardonnay Colombard 

Een ongecompliceerde wijn: verfrissend, droog en rijp tropisch qua smaak. Heerlijk bij het eten, maar alleen ook veelzijdig genoeg. En dit wijntje kost €3,49. Wat een topdeal!

En Rouge

Dan gaan we nu over op de rode wijnen. Een rood wijntje is natuurlijk heerlijk bij een mooi stukje vlees, pasta of als een soort ’toetje’ na het eten. Wij zetten de lekkerste rode wijntjes van de Lidl voor je op een rijtje. Dat wordt moeilijk kiezen….

1. Shiraz Australia

Deze wijn uit het zuidoosten van Australië is zoet, fruitig, kruidig en droog van smaak. Hij is perfect bij een stukje gegrild vlees van de BBQ en kost slechts €2,99.

2. Chevalier De Fauvert Pays D’oc

Dat is een hele mond vol…lekkers! Dit is een goede authentieke merlot, fris en vol van smaak. Dit rode wijntje is iets lichter dan de andere twee rode wijnen en kost maar €2,99.

3. Fairtade Shiraz

Doordat deze wijn van zichzelf een hete afwerking heeft, is het heerlijk om te combineren met verse vis, groene asperges en andere lichte gerechten. Deze wijn is vol van smaak, verwarmend en evenwichtig. Kinkt goed? Spring snel op je fiets want deze fles kost slechts €3,99.

We hopen dat we je genoeg wine inspo hebben gegeven en dat je de volgende keer als je in de Lidl staat precies weet welke fles je moet kiezen. Kun je nou écht niet kiezen? Koop er dan 2 (of meer). Met deze prijzen kun je makkelijk een flesje uitproberen om te testen, en zou het zonde zijn om te laten staan toch..?

Lees ook: Dit zegt jouw favoriete wijn over je persoonlijkheid