Nip je het liefst aan een droog wit wijntje of ga je toch liever voor een wijn met bubbels op de borrel? Het blijkt dat jouw favoriete wijn meer over je persoonlijkheid zegt dan jij denkt.

Favoriete wijn persoonlijkheid FEM FEM

 

Pinot Grigio

Een frisse wijn uit het noordoosten van Italië. De druif geeft de wijn een zuivere frisse slok met een smaakpalet van peer, appel en lichte tonen van bloesem.

Je bent erg spiritueel ingesteld en je bent dol op verschillende culturen. Je wordt snel verliefd op iemand en laat diegene nooit meer gaan. Je opent je hart soms iets te snel, wat zorgt voor een gebroken hart. Tip: blijf altijd dichtbij jezelf.

Rosé

Rosé is een fruitige wijn afkomstig uit de wijnstreek in Frankrijk. Een smaakpalet van rode vruchten zorgt voor een verfrissende, fruitige smaak.

Rosé is het perfecte zomerdrankje en het drankje voor mensen die geen keuzes kunnen maken. Omdat jij het lastig vindt om zelf te kiezen, doe je het gewoon helemaal niet. Dit betekent wel dat jij álles uit het leven haalt. Je vindt het zelfs zo lastig om te kiezen en om mensen teleur te stellen dat je vaak én én doet. Niks mis mee, zolang je jezelf niets tekort doet.

Zoete witte wijn

De meeste witte wijnen zijn afkomstig wijnstreken in Frankrijk. Ze hebben vaak een zoetige, frisse ondertoon.

We kennen allemaal wel die ene vriendin die haar wijn niet zoet genoeg kan hebben. Zij en een glaasje Canei gaan hand in hand. Als je van zoete witte wijn houdt, betekent dit dat jij een lief persoon bent. Je ziet graag enkel het goede in mensen en bent ontzettend nostalgisch aangelegd. Je wijkt liever niet af van de gewoontes die je hebt en voelt je veilig in je eigen comfort zone. Je weet precies wat je wil. Houd dit vast.

Merlot

Een glaasje Merlot is romig, zacht en vol fruit. Het bevat een medium zuurgraad en is daarom een soepele wijn voor beginners.

Waar je ook bent, je voelt je vrij. Je bent makkelijk in de omgang en je vermaakt je overal wel. Je knoopt makkelijk een gesprek aan met mensen en mensen vinden het ook fijn om met jou te praten. Je bent namelijk een goede luisteraar. Je bent áltijd in voor wijn en je favoriete woord is by far ‘gezellig’.

Prosecco

Prosecco is misschien wel de meest bekende mousserende Italiaanse wijn. Prosecco bevat meer koolzuur en mousse dan normale wijnen en zijn daarom uitstekend voor speciale gelegenheden.

Waar jij gaat, gaat glamour. Je houdt van mooie dingen en bent op elk hip feestje van de partij. Je grootste droom is om een keer over de rode loper te flaneren. Wanneer jij een feest organiseert, is er aan prosecco geen gebrek. Jouw gasten ontkomen niet aan het feestelijk heffen van een glas koude prosecco.

Rioja

Deze bekende wijn komt uit de Spaanse prestigieuze wijnstreek. De Rioja heeft een uitgesproken karakter en bevat een elegante en subtiele smaak.

Jij bent absoluut geen ochtendmens. Het liefst klets je de oren van je vriendinnen hun hoofd af tot in de late uurtjes af. Je bent een persoon met passie en je houdt erg van het sensuele.

Chardonnay

De Chardonnay wordt ook wel het lievelingetje van de wijnbrouwers genoemd. Waarom? Deze druif kan overal groeien en wordt niet snel ziek. De wijn bevat een gerijpte volle en boterzachte smaak wat zorgt voor een fijne frisse en fruitige nasmaak in je mond.

Jij bent super sociaal. Je hebt last van het FOMO-syndroom. Je slaat geen enkel feestje over en gaat overal als laatst naar huis. Je trekt je eigen plan en bent niet van je stuk te slaan.

Sauvignon Blanc

De ‘Wilde Witte’ is afkomstig van een van de populairste druivenrassen wereldwijd. Deze wijn heeft een perfecte knisperige frisse smaak en heeft een typische geur van kruisbessen en gras.

Jij houdt van kwaliteit. Of het nu gaat om kleding, vriendschappen of een baan, alles moet van de hoogste kwaliteit zijn. Je denkt goed na over het leven. Je kiest niet zomaar een gerecht in een restaurant of sluit niet zomaar vriendschappen voor het leven af. Je gaat graag met vriendinnen naar de nieuwste culinaire hotspots en je bent erg sophisticated.

PS: ben je fan van natuurwijn, dan getuigt je voorkeur voor deze wijnen met minimale interventie van een milieubewuste, avontuurlijke geest. Je waardeert authenticiteit en duurzaamheid, net als de wijn die je kiest. Je bent waarschijnlijk een hartstochtelijk voorstander van klimaatdoelstellingen en je voelt een diepe verbondenheid met het buitenleven.