Het is eindelijk zo ver. Je gaat afspreken met de man of vrouw waar je al een tijdje app contact mee hebt of die je laatst tijdens een avondje stappen bent tegengekomen. Zo’n eerste date is al spannend op zich dus wil je het vanaf het begin goed aanpakken, dan moet je rekening houden met de dag waarop jullie gaan afspreken. Ja ladies, er schijnt namelijk een dag te zijn waarop het het beste is om zo’n eerste date te plannen.

first date FEM FEM

Onderzoek

Datingwebsite Tawkify heeft onderzoek gedaan naar de perfecte dag om met je crush af te spreken – en ook gelijk de slechtste dag om af te spreken. Zo analyseerde ze duizenden verschillende dates die door hun bedrijfsmedewerkers waren ingepland in 2017. Ze keken naar de dag waarop de date plaatsvond en ook het tijdstip. Het afspraakje werd pas gezien als geslaagd als er werd ingestemd om nog een keer af te spreken.

Beste dag om af te spreken

Het zijn er gelukkig twee: zaterdag (zo rond het eind van de middag) en dinsdagavond. Volgens het onderzoek heb je 30% meer kans op een vervolgafspraak als je op één van deze twee dagen afspreekt. Het fijne aan de zaterdagmiddag is dat als het echt een succes is, je ervoor kan zorgen dat de date tot in de late uurtjes doorgaat.

Slechtste dag om af te spreken

De dag waarop je absoluut niet moet afspreken? De donderdagavond. Volgens de datingexperts van Tawkify hunkeren vrijgezellen op de donderdagavond naar het weekend en dus hebben ze constant in hun achterhoofd dat ze in het weekend een interessant persoon gaan ontmoeten waardoor ze niet volledig interesse gaan tonen in jou. Dus had jij voor aankomende donderdag iets op de planning staan? Zorg even dat je het verzet naar zaterdagmiddag. Heb je meer kans op succes.

Lees ook: 5 manieren om je zenuwen de baas te zijn als je een angst hebt voor daten.