Het date-leven, het lijkt heel leuk, maar de realiteit is vaak anders. Krijg ik straks nog een appje? Hoor ik helemaal niks meer? Vind ik hem/haar nou wel echt leuk? Wat vindt diegene van mij? Oh shit ik heb nog steeds geen appje…zal het nog wel komen? Duizenden vragen schieten vaak door je hoofd voor – tijdens en vooral na een date. Dit is natuurlijk mega vermoeiend, en daarom moeten wij volgens Mark Manson stoppen met in het ‘grijze’ gebied van daten zitten. Wat bedoelt hij hier in godsnaam mee? Wij leggen het je uit.

Dating advies

Zwart of wit

Hij ziet het namelijk heel simpel. In het date leven lijkt alles best zwart-wit. Of het werkt wel, of het werkt niet. Je wil moeite doen voor elkaar en in elkaar investeren, of niet. Dit weet je vaak al na een eerste ontmoeting. Maar waarom blijven wij dan toch vaak in het ‘grijze gebied’ hangen wat hier tussenin zit? We gaan door met daten, terwijl we merken dat er geen (groeiende) gevoelens zijn. En dan kom je in dat grijze gebied terecht waarbij je jezelf gek zit te maken met vragen. In dit grijze gebied nemen teleurstelling, twijfel en stille hoop de overhand in je gevoelens, en dat is erg zonde. Je maakt jezelf helemaal gek door alles te ‘over-analyseren’.

‘Zogenaamde’ dating regels

Aan de hand van dit grijze gebied komen veel ‘dating regels’ voort. Bijvoorbeeld: hoeveel appjes moeten er gestuurd worden tot er een tweede date komt? Wie moet als eerst appen? Hoeveel dates moeten er geweest zijn voordat je met elkaar het bed in kan duiken? Maar ga nou eens eerlijk bij jezelf na, als je deze vragen moet stellen, dan zit het toch ergens niet goed? Het hoort vanzelf te gaan. Waarom zou jij moeite (blijven) doen voor iemand, als je dit toch niet terugkrijgt. Waarom zou je heel hard je best moeten doen voor een volgende date, als de ander het allemaal wel ‘best’ vind? Weg met het grijze gebied dus!

De wet van Fuck Yes or No

De ultieme oplossing voor het vermijden van dit (stomme) grijze gebied is: durf allebei aan het begin van jullie dating periode ‘Fuck yes’ te zeggen. Waarop? Op de vraag om iets te beginnen met elkaar. En nee, het hoeft hierbij echt geen liefde op het eerste gezicht te zijn, en je hoeft ook niet meteen te trouwen, maar het is wel belangrijk dat je in ieder geval van elkaar weet dat dat beide partijen enthousiast zijn om met elkaar verder te gaan. Op deze manier word je niet langer aan het lijntje gehouden, en jij houdt zelf ook niemand meer aan het lijntje. Kan een van beiden geen ‘Fuck yes’ zeggen? Jammer dan, dan houdt het hier op. Ga je tijd niet meer verdoen aan deze persoon, het zal jou in the end alleen maar kwetsen. Kortom: Stap uit het grijze gebied en durf Fuck yes of No te zeggen. Dit zal jou heel veel dateleed besparen.

Lees ook: Wil je meer daten? Dit is hoe je dat doet