Daten. Het is en blijft voor velen een moeilijk ding. Althans, we maken het onszelf vaak moeilijk. Wil jij graag meer daten? Dit is hoe je dat doet.

Geef jezelf eraan toe

Dit is misschien wel het allermoeilijkste. Misschien ben je in het verleden teleurgesteld in een relatie of tijdens het daten. Geef niet op. Wees eerlijk naar jezelf: wil jij de liefde vinden, ga er dan voor. Natuurlijk hoort hierbij ook het risico dat iemand je pijn kan doen. Aan de andere kant kun je hierdoor ook het geluk in de liefde vinden. Je doet het voor jezelf en je hoeft je niets aan te trekken van wat ‘de buitenwereld’ ervan vindt.

Stop met ‘ghosten’

Na die ene date heb je grote twijfels. Je besluit te ‘ghosten‘. Maar waarom laat je opeens niets meer van jezelf horen? Je zou zelf absoluut niet willen dat je zo zou worden behandeld. Doe dat ook niet bij anderen. De ander heeft geen idee wat hij of zij fout heeft gedaan of wat de reden is voor het feit dat jij opeens als sneeuw voor de zon verdwenen bent. Wanneer iets je niet bevalt, zeg het dan tegen diegene. Gezien jij de ander nog nauwelijks kent is het wel zo fair om hem de kans te geven een bepaalde situatie uit te leggen.

Ga op die tweede date

Eerste indrukken zijn onwijs belangrijk, maar hoeven niet bepalend te zijn. Hij was de eerste keer dat jullie elkaar zagen hartstikke zenuwachtig, jij ook. Geef hem het voordeel van de twijfel en ga met hem op die tweede date. Zo weet je beter of je iemand wél beter wilt leren kennen of dat jullie misschien wel helemaal geen match zijn.

intimate portrait session

Zin om weer te gaan daten maar geen idee waar te beginnen? Misschien vind jij op deze dating app wel je match.