Uit onderzoek blijkt het dat het beste tijd om in het huwelijksbootje te stappen tussen je 28ste en 32ste levensjaar is. Weten waarom? Keep reading.

leeftijd trouwen FEM FEM

Voor iedereen die nu paniekerig is om dat ze nog lang niet in deze fase van hun leven zitten, maak je geen zorgen. Er is ook helemaal niks mis als je vrijgezel bent. Sommige mensen zeggen zelfs dat het gezonder is om zonder partner door het leven te gaan.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door een socioloog van de Universiteit van Utah, Nick Wolfinger. Hij beweert dat mensen die tussen hun 28ste en 32ste levensjaar minder snel uit elkaar zullen gaan. Iets waar andere sociologen met onderzoeken uit het verleden het niet volledig mee eens zijn. Zij beweerde namelijk dat het beter is om iets langer te wachten want dan creëer je pas een gezond huwelijk.

Nog een aantal redenen van Nick zijn het volgende: rond je dertigste heb je al voldoende belangrijke keuzes gemaakt in je leven en ben je oud genoeg om door te hebben als het om echte liefde gaat en niet gewoon je hormonen zijn die opspelen. Aan de andere kant ben je nog wel weer jong genoeg om aan elkaar aan te passen – iets wat moeilijker gaat op een oudere leeftijd.

Ongeacht of je het hier mee eens bent of niet, houd gewoon in je achterhoofd dat dit gewoon een onderzoek is en je het niet moet zien als leidraad. Het verschilt natuurlijk per stelletje en bij de een gaat dingen makkelijker dan bij de ander.

Ten huwelijk gevraagd en geen idee hoe je de zoektocht naar jouw trouwjurk moet beginnen? Wij hebben tips.