Single ladies opgelet! Uit onderzoek is gebleken dat het gezonder is om vrijgezel te zijn. Je brengt namelijk minder vaak een bezoek aan de dokter en je bent nauwelijks ziek. Er zitten nog veel meer voordelen aan. Je bent financieel verantwoordelijk en met jouw sociale leven zit het meer dan goed! Klinkt allemaal positief toch? Benieuwd wat voor voordelen er nog meer aan verbonden zitten? Wij zetten ze op een rijtje!

single gezonder

 

Je bent gezonder

Volgens een onderzoek van The Journal of Marriage and Family  zijn vrouwen die vrijgezel zijn gezonder. Ze brengen namelijk minder vaak een bezoek aan de dokter en zijn relatief weinig ziek. Ook komt het vaker voor dat getrouwde vrouwen overgewicht hebben. Ze hebben een hoger BMI gehalte dan vrijgezellen.

Je hebt een beter sociaal leven

Nee. Als vrijgezel zit je echt niet alleen thuis op de bank met je kat. Wist je dat vrijgezellen juist een beter sociaal leven hebben dan gehuwden? Dit blijkt uit onderzoek van de Journal of Personal and Social Relationships.   Als alleenstaande heb je eerder de neiging om contact op te zoeken met anderen. Wanneer je in een relatie zit heb je vaak alleen oog voor je partner en vergeet je anderen om je heen. Eigenlijk best chill om vrijgezel te zijn toch?

Je bent financieel meer verantwoordelijk

Wil je graag de wereld rondreizen? Of een huis kopen? Blijf dan zo lang mogelijk alleen! Uit onderzoek van Debt.org komt er namelijk uit dat 27% van stelletjes zonder kinderen en 36% met kinderen veel schulden hadden. Maar 21% van de singles hadden schulden. Wanneer je single bent geef je namelijk geen geld uit aan uitjes die je wel zou doen als je een partner hebt.

Je bent minder materialistisch

Als single zijnde wordt jij echt niet warm of koud van een paar schoenen meer of minder. Uit onderzoek gepubliceert door SAGE Journals is uitgekomen dat wekende getrouwde mensen meer waarde hechten aan spullen dan mensen die nooit getrouwd zijn geweest. Oke.. geld is natuurlijk belangrijk voor iedereen, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de behoeftes van een partner :).

Je bent onafhankelijk

Hoe heerlijk is het om met niemand rekening te hoeven houden! Je kan je eigen keuzes maken en precies hetgeen doen waar jij blij van wordt. Uit onderzoek van SAGE Journals is gebleken dat mensen die vrijgezel zijn meer onafhankelijk zijn. Als single lady moet je veel zelf oplossen en dat is alleen maar goed, omdat je op deze manier veel leert en een stuk onafhankelijker wordt.

Ooit gedacht dat er zo veel voordelen aan het vrijgezellen leven zouden zitten?

Toch van plan om te gaan daten? Dit zijn de leukste dingen om te doen.