Sinterklaas is het land uit dus dat betekent dat de kerstboom legaal opgezet kan worden. Hoewel steeds meer mensen deze regel ieder jaar overtreden, houdt een groot deel van Nederland zich hier nog wel aan vast. Dat betekent dat het nu wel echt tijd is om die kerstboom ergens op de kop te tikken en hem daarna natuurlijk helemaal mooi te versieren. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? TikTok heeft het antwoord. Dit is dé beste manier om je kerstboom te versieren.

Tijd voor de kerstboom

Het versieren van het huis en de kerstboom is vaak het favoriete moment van het jaar. Gezellig samen aan de gang met de lampjes, kerstballen en de piek. Hoe we dat doen, is altijd ieder jaar weer anders. Er bestaat immers geen vaste methode om je kerstboom te versieren, toch? Nou, niets is minder waar. Er is blijkbaar namelijk wel een manier om je kerstboom goed te versieren. En dan hebben we het even specifiek over hoe je de lampjes nou precies in de boom hangt.

De beste manier om je kerstboom te versieren

Je zal wel denken: een methode voor lampjes? Welke dan precies. Dat snappen wij. Hoewel wij altijd rondjes om de boom lopen om de lampjes te verdelen, is er dus een andere methode. Eentje die blijkbaar voor nog mooier licht zorgt in de boom. Eigenlijk klinkt het simpeler dan je zou denken. Je hebt alleen wat meer lichtjes nodig dan je nu gebruikt waarschijnlijk. Je begint bij de stam. Je legt van beneden naar boven de lichtjes dicht rondom de stam tot de hele stam voorzien is van licht. Daarna begin je met een nieuw lichtsnoer beneden werk je vervolgens van links naar rechts zigzaggend per ‘verdieping’. Je loopt dus niet rondom de boom, maar werkt van links naar rechts. Het kan zijn dat je twee lichtsnoeren nodig hebt voor dit onderdeel.

Waarschijnlijk is het nog niet helemaal duidelijk. Logisch, want je bent het niet gewend. Toch werkt het wel echt. Zie hieronder de video, waarin de desbetreffende vrouw uitlegt hoe zij het doet en het eindresultaat laat zien. Zij gebruikt in totaal drie lichtsnoeren van ieder 2000 lampjes.

@kellyfitzsimons__Get those lights right up the trunk and watch your tree glow 🎄 I used 3 x 2000 cluster lights #christmas #christmastree #christmashack #lifehack♬ original sound – Kelly Fitzsimons

Lees ook: Dit zijn de leukste originele kerstballen van dit jaar