Ben je de kerstfilms even helemaal zat? Maar weet je niet zo goed wat je anders moet kijken? Wij herkennen je probleem en zijn op zoek gegaan naar de beste thrillers op Netflix. Zo hoef je niet meer urenlang naar een nieuwe film te zoeken. Benieuwd geworden naar de beste thrillers op Netflix met de hoogste IMDb-score? Lees dan snel verder.

Thrillers Netflix FEM FEM

Contratiempo – 8.1

Zet de drankjes en snacks maar alvast klaar, want de Spaanse thriller Contratiempo zorgt ervoor dat jij niet meer van de bank af komt. Adrián Doria, succesvol zakenman, wordt in een hotelkamer wakker naast het levenloze lichaam van zijn minnares. De politie is ervan overtuigd dat hij haar vermoord heeft. Doria schakelt de hulp in van een advocate, Virginia Goodman. Gaat zij hem hieruit redden?

Gone Girl – 8.1

Het verhaal gaat over het getrouwde stelletje Amy en Nick Dunne. Ze lijken alles voor elkaar te hebben. Een mooi huis, twee goede banen en een hoop liefde en geluk. De dag dat ze vijf jaar getrouwd zijn gaat het mis. Amy verdwijnt spoorloos. In hun huis worden sporen van een worsteling en bloedspetters aangetroffen. Al ogen worden al snel op Nick gericht, maar is hij wel de dader?

Blade Runner 2049 – 8.0

Dertig jaar nadat de eerste Blade Runner verscheen, spoort nieuwe Blade Runner agent K. andere oudere Blade Runners op. De wereld ligt er nu anders bij en agent K. komt tijdens zijn missie meer te weten dan hem lief is.

 Icarus – 7.9

De documentaire Icarus gaat over Bryan Fogel die zijn hele leven al topamateur is op de fiets. Deze sportman wil zelf onderzoeken of doping je prestaties verbeterd en hoe je de dopingcontroles voor de gek kan houden. Hij komt terecht bij de Russische Grigory Rodchenkov. Hij helpt Fogel wat en wanneer hij iets moet nemen en hoe hij de dopingcontroles kan omzeilen. Dan komen de eerste onthullingen over het Russische dopingfraude. Twee directe collega’s van Rodchenkov komen te overlijden en het wordt hem al gauw te heet onder zijn voeten.

Wind River – 7.7

De openingsscène trekt je meteen in het verhaal. In de eerste scène zie je een jonge vrouw over de uitgestrekte sneeuwvlaktes rennen. Je vraagt je meteen af waarom. Is ze voor iemand op de vlucht? Niet veel later doet Cory Lambert, jager op Wind River Indianenreservaat, een afschuwelijke ontdekking. Hij vindt het levenloze lichaam van de jonge vrouw. De lokale autoriteiten komen snel ter plaatse, evenals de FBI. Jane Banner, FBI-agente, probeert samen met Lambert de zaak op te lossen. Gaat hen dit lukken?

The Impossible – 7.6

Deze film vertelt het verhaal van de zware tsunami in Thailand in 2004. Familie Bennet besluit de kerstdagen door te brengen in Thailand, maar al gauw slaat het noodlot toe. De familie raakt door de allesverwoestende stroming gescheiden van elkaar. Vervolgens doen ze er alles aan om elkaar weer terug te vinden. Zullen ze elkaar weer heelhuids terugzien?

Nocturnal Animals – 7.5

In Nocturnal Animals nemen we een kijkje in het leven van kunstenares Susan Morrow. Haar huwelijk met haar man Hutton Morrow gaat niet zo best en ze is dan ook ongelukkig. Op een dag ontvangt ze een manuscript van haar ex-man. Ze begint te lezen en wordt volledig in het verhaal meegezogen. Het verhaal haalt herinneringen over haar eerste huwelijk naar boven en confronteert haar met een ongemakkelijke waarheid over zichzelf.

The Next Three Days – 7.4

Lara en John Brennan zijn gelukkig getrouwd en hebben een zoontje Luke. Alles loopt perfect op rolletjes totdat Lara opgepakt wordt voor een moord die ze niet heeft gepleegd. John doet er alles aan om haar vrij te krijgen, helaas tevergeefs. Nadat het laatste beroep ook is afgewezen, wordt Lara suïcidaal. Er is nog maar één optie mogelijk en dat is haar bevrijden uit de gevangenis.

Now You See Me – 7.3

Een groep goochelaars onder de naam ‘The Four Horsemen’ berooft een bank tijdens het uitvoeren van een magische show. Ze verdelen de winst onder het publiek. Hoe ze de bank gekraakt hebben? FBI-agent Dylan Hobbs is vastberaden om dit tot de bodem uit te zoeken. Hij werkt samen met de Franse Interpol-agente Alma Vargas. Ze proberen bij de volgende show scherp op te letten. Kun je geen genoeg krijgen van deze film? Deel twee staat ook op Netflix.

The Girl on the Train – 7.1

Hoofdpersonage Rachel kampt met een zwaar alcoholprobleem sinds haar huwelijk ten einde is. Elke dag neemt ze de trein naar Manhattan en fantaseert ze over het leven van anderen. Onderweg ziet ze haar ex-man, Tom, in haar voormalige huis wonen met zijn nieuwe vriendin. De trein rijdt ook langs een huis waarin het koppel Megan en Scott woont. Ze lijken een perfect leven te hebben totdat er iets verschrikkelijks gebeurt.

Lees ook: Filmpje kijken? Deze fijne titels zijn nieuw op Netflix