Kies jij altijd dezelfde wijn, en wil je graag wat nieuws proberen? Tijd voor wat verandering! Laat je inspireren: volgens je sterrenbeeld past deze wijn het best bij je. Cheers!

Waterman – Sauvignon Blanc

Een waterman kan scherp, pittig en wild zijn, wat perfect past bij de Sauvignon Blanc. Het is een droge wijn, met een scherpe na smaak. Daarnaast is het Franse woord Sauvignon afgeleid van het woord Sauvage, wat wild betekent. Laat de Waterman dat nou net zijn.

Vissen – Zoete Riesling

Vissen hebben een hartje van goud en zouden nooit iemand kwaad doen. Daardoor zijn vissen dan ook erg geliefd door vele mensen, net zoals deze zoete bloemige wijn.¬†Vissen hebben vaak moeite met ‘nee’ zeggen, zo kunnen ze deze wijn ook zeker niet laten staan.

Ram – een jonge Tempranillo

Een Ram is koppig, pittig en doet graag alles op zijn eigen manier. Daarom past een jonge Tempranillo perfect bij de ram. Wanneer de wijn nog jong is behoudt de wijn zijn droge en pittige smaak, net zo scherp als de ram kan zijn.

Stier – Shiraz

Een Shiraz is een stevige, volle en pittige wijn die bijna paars van kleur is. Dit past perfect bij het stabiele, volhardende en rustige karakter van de stier.

Tweelingen – Pinot Grigio

Tweelingen zijn positief, licht en ongecompliceerd, net als de Pinot Grigio. De wijn kan het best jong gedronken worden, want dan is de wijn op zijn lichtst en soepelst.

Kreeft – Moscato

De Kreeft is heel liefdevol en heel betrouwbaar. Net zoals de Italiaans wijn Moscato staat de Kreeft bruisend in het leven.

Leeuw – Amarone

De Leeuw kan een echte drama queen zijn en houdt dan ook wel van luxe. De Amazone past hier heel goed bij. De luxe wijn is niet goedkoop en heeft echte klasse.

Maagd – Pinot Noir

Een maagd is attent, verlegen en snel gekwetst. Ze hebben dus veel liefde nodig van hun naasten. Dit geldt ook voor de Pinot Noir. De rode wijn vraagt veel werk en verzorging, maar de smaaksensatie is het allemaal waard.

Weegschaal – Chardonnay

De Weegschaal houdt van harmonie en evenwicht in het leven. Grote kans dus dat de Chardonnay al regelmatig langskomt. De weegschaal zal dan ook niet snel een andere wijn boven deze klassieker kiezen.

Schorpioen – Zinfandel

Schorpioenen zijn gepassioneerd en een tikkeltje mysterieus. Deze wijn met een hoge alcoholpercentage past daar perfect bij. Het extreme van karakter van deze wijn en de schorpioen komen goed overeen. Daarnaast houden schorpioen van risico’s, en met deze gedurfde wijn zit de schorpioen goed.

Boogschutter – Beaujolais Nouveau

Een Boogschutter is vrolijk en avontuurlijk, en houdt dan wel van een feestje. Daar past deze Beaujolais Nouveau goed bij. De wijn wordt namelijk officieel gedronken op de derde donderdag van november om de druivenoogst te vieren.

Steenbok – Cabernet Sauvignon

Een Steenbok is wijs, intelligent en vastberaden, net als de Cabernet Sauvignon. De wijn moet eerst heel lang rijpen voordat die gedronken kan worden, maar de volle smaak maakt alles goed.

Lees ook: Mensen met deze sterrenbeelden houden het meest van kerst