De meeste van ons schreeuwen het uit als we een spin zien. We komen die 8-potige-harige beestjes liever niet tegen. Niet in het echt niet maar ook niet in onze dromen. Wat het betekent? Wij hebben het voor je opgezocht. We weten zeker dat je na het lezen van dit artikel gerust bent gesteld.

spinnen Unsplash

Heel veel spinnen

Als je een droom hebt waarin er heel veel spinnen zijn dan kan dat pretty scary zijn. Gelukkig betekent het niks ernstigs. De betekenis van deze droom betekent dat er nieuwe mensen in je leven zullen komen. Dit kan een nieuwe vriendschap betekenen of gezinsuitbreiding.

Grote spinnen

Een droom over een grote spin klinkt echt niet chill. Dat is het zeker niet. Lucky you, een droom over een grote spin betekent niks ernstigs. Een droom over een grote spin staat voor rijkdom, liefde en heel veel geluk. Pfoe, gelukkig!

Aangevallen door een spin

Als je wordt aangevallen door een spin betekent dit dat je alert moet zijn. Je spirituele gids vertelt als het ware dat je goed moet opletten op de mensen om je heen. Het kan zijn dat iemand in je omgeving geen juiste intenties met je voor heeft.

Gebeten door een spin

Als je wordt gebeten door een spin betekent dit dat je je momenteel in een onzekere periode bevindt. Het kan ook betekenen dat je binnenkort een onzekere periode meemaakt. Gelukkig staat de spin symbool voor moed.

Spinnenweb

Ah, weer een positieve droom! Dromen over spinnenwebben kunnen verschillende betekenissen hebben. Als je droomt dat een spin een web weeft staat dit symbool voor waardering. Je harde werk zal eindelijk worden beloond. Zit je gevangen in een spinnenweb? Dit betekent dat je in een relatie zit die je verstikt. De relatie kost te veel energie. Let op! Dit gaat niet specifiek over een liefdesrelatie maar kan ook om een vriendschap gaan.

Spinnen doden

Als je droomt dat je een spin doodt is het de bedoeling dat je liever voor je zelf moet zijn. Misschien ben je iets te kritisch of te veeleisend. Deze droom krijg je niet voor niets. Neem een momentje om te reflecteren. Ons advies: don’t be too hard on yourself. 

Lees ook: Wat is lucide dromen?