Iedereen droomt wel eens. Dit kan een hele leuke droom zijn, maar ook een gekke droom die je niet verwacht. Het komt regelmatig voor dat mensen een grote beer tegenkomen in hun droom. In eerste instantie zal je hier misschien niet meteen iets achter zoeken en vooral een beetje raar vinden, want laten we eerlijk zijn, wat doet die beer in jouw droom? Het is helemaal niet zo gek als je dit dier tegenkomt in dromenland. Hier zit namelijk gewoon een betekenis achter. Enne, we voorspellen: dit zul je niet verwachten.

dromen grote beer betekenis
Bron: Pinterest

Wat is dromen?

Als je gaat slapen dan is het de bedoeling dat je lichaam ontspant en lekker tot rust komt. Niet alleen je lichaam pakt zijn rust, maar ook je hersenen doen dit. Je hersenen raken in een ontspannen toestand en dit noem je de REM-slaap. Je hersenen blijven gedurende je slaap actief, je moet namelijk blijven ademen. En precies dit deel van je hersenen is ook actief voor dromen en/of nachtmerries. Een droom is een reeks aan beelden, gevoelens en geluiden die je beleeft in je slaap. Je droomt niet zomaar. Tijdens je droom verwerk je namelijk indrukken van je dag en dit zorgt ervoor dat je dromen enorm realistisch lijken.

De grote beer

Als je droomt over beren is dit een teken dat je aan het veranderen bent. In deze verandering kom je steeds meer voor jezelf op, vorm je je eigen mening en trek je je niet zo snel meer iets van iemand anders aan. Dit kan een enorm pittig proces zijn. Je wordt namelijk steeds bewuster van je eigen krachten en mogelijkheden en je gaat steeds meer je eigen leven lijden.

Wanneer er een beer in je droom voorkomt, geeft dit ook vaak aan dat je een bepaalde gebeurtenis achter je wil laten. Je bent klaar met bepaalde aspecten in je leven en wil er zand overheen gooien en doorgaan. Tijdens deze verandering kun je vol met mood swings zitten. Het ene moment ben je superblij en het andere moment ben je gefrustreerd op alles en iedereen.

Als er een beer in je droom is die rustig met je meeloopt dan betekent dit dat je op zoek bent naar bescherming. Je bent blij met de veranderingen die je doormaakt, maar toch voel je je kwetsbaar. Je zou graag wat steun willen krijgen vanuit je vriendenkring.