Lukt het maar niet in de liefde? Of heb je helemaal geen behoefte aan een partner in je leven en wordt je helemaal gek van je Facebook-feed die constant gevuld is met verlovings- en babyfoto’s? Good news! Single zijn heeft zo veel voordelen. Dus ben je single (bewust of niet): hier zijn de zes wetenschappelijk-onderbouwde voordelen waarom het beter is om vrijgezel te zijn.

single zijn FEM FEM

1. Je sport meer

Ergens wel logisch want als je single bent, dan heb je meer motivatie om naar de sportschool te gaan omdat je er fit uit wilt zien en aantrekkelijker wilt voelen. Ook heb je er meer tijd voor natuurlijk want je hebt geen partner waar je ook tijd een aandacht aan moet besteden. The Journal of Marriage and Family deed in 2004 onderzoek naar de lichaamsbeweging van meer dan 13.000 mannen en vrouwen en wat bleek: de mensen die nog nooit waren getrouwd sporten wekelijks vaker dan de mensen die getrouwd of gescheiden waren.

2. Een betere gezondheid

Verschillende studies hebben gekeken naar de gevolgen van het hebben van een relatie of single zijn en de effecten daarvan op onze gezondheid. Om nou te zeggen dat een van de twee gezonder of ongezonder is kan niet, maar single zijn heeft wel een paar gezondheidsvoordelen: uit een studie uit 2006 bleek dat hart- en vaatziekte minder voorkwam bij mensen die nooit getrouwd waren. Ook hadden de singles minder kans op overgewicht.

3. Minder klusjes en schoonmaken

Volgens een studie uit 2008 resulteert een huwelijk/samen wonen in zeven uur aan klusjes voor de vrouw en zes uur voor de man. De onderzochte personen bevestigden dat het aantal klusjes sinds het samenwonen gestegen is.

4. Meer sociale connecties

The Journal of Marriage and Family meldde ook dat getrouwde mensen minder in contact blijven met hun vrienden en familie in tegenstelling tot singles.

5. Minder conflicten

Ben jij iemand die zich altijd oncomfortabel voelt bij conflicten? Dan kan single blijven een positieve invloed hebben op jouw psychologische gezondheid.

6. Je slaapt beter

Beauty sleep, best belangrijk, toch? Of in ieder geval uitgerust zijn. Maar heb je een partner, dan kan het jouw slaapkwaliteit dramatisch beïnvloeden. De Sleep Council of England deed onderzoek en het bleek dat uit 1408 stelletjes, 1/4e weleens op de bank of in een andere kamer ging slapen om goed uit te kunnen rusten.

Lees hier meer op de zeven verschillende type vrijgezellen vrouwen.