Slaap jij vaak wat slechter? Misschien moet je dan je slaapkamer een make-over geven. Door bepaalde kleuren in je slaapkamer te gebruiken kun je je slaap positief beïnvloeden. Tijd om je slaapkamer een nieuwe frisse look te geven dus!

Beter slapen beddengoed
Bron: Pinterest

Beter slapen dankzij deze kleuren

Gelukkig zijn er meerdere kleuren die een goede invloed hebben op hoe je slaapt. Dat betekent dat je dus ook nog keuze hebt! Je hoeft deze kleuren overigens niet alleen te gebruiken voor het beddengoed. Je kunt er ook voor kiezen om een likje verf over de muur te doen in één van deze kleuren bijvoorbeeld.

Blauw

Met stip op nummer één staat de kleur blauw. Blauw zou zorgen voor meer rust en werkt kalmerend voor je lichaam en geest. Je gaat er daardoor een stuk beter van slapen. Het fijne aan blauw is dat bijna alle tinten wel prima zijn voor de slaapkamer. Zo kun je gaan voor een pastelkleurtje, maar ook diep donkerblauw is een goede optie.

Wit

Vind je blauw nou toch wat te heftig en ga je liever voor basic? Dan kun je ook gewoon voor wit gaan – ook al is dat geen kleur. Wit beddengoed is natuurlijk sowieso onwijs populair en wanneer je jouw slaapkamer die luxe touch wil geven die je in hotels ook altijd ziet, weet je zeker dat je met wit de juiste keuze maakt. Pluspunt: wit beddengoed is op veel plekken te vinden!

Roze

Last but not least! Je kunt ook gewoon voor een mooie kleur roze gaan op je beddengoed. Roze straalt rust en vriendelijkheid uit, waardoor je met een gerust hartje je bed in kunt duiken wanneer je moe bent. Waarschijnlijk slaap je als een roosje en sta je ’s ochtends weer fris en fruitig op.

Lees ook: 5 tips voor het creëren van een luxe slaapkamer