Een betere band met je collega’s creëren. Het kan lastig zijn. Je hoeft natuurlijk niet met iedereen dikke BFF’s te zijn, maar het is natuurlijk wel fijn dat je met iedereen goed kan opschieten. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Hier zijn een paar manieren hoe jij die band een stuk sterker gaat maken.

meeting

Laat jezelf zien

Het is verleidelijk om je werkgezicht op te zetten tijdens je werk, maar dit gaat er niet voor zorgen dat je een goede band creëert met je collega’s. Het is veel interessanter om de ‘echte’ jij te leren kennen, inplaats van de ideale werknemer. Wanneer je bijvoorbeeld een fout maakt mag je dat best laten zien. Zo zorg je ervoor dat je wordt gebonden aan je collega’s en je als echt mens laat zien.

Luister goed naar de ander

Luisteren is en blijft ontzettend belangrijk. Het is namelijk best gênant als je geen idee meer hebt over waar je het vorige week nou had in de vergadering. Je leert je collega’s goed kennen en hun behoeftes en interesses te begrijpen.

Leer ze kennen buiten het werk

Je bent uitgeput van je werk en wilt eigenlijk het liefst naar huis. Toch is het voor een betere band erg belangrijk om na werk af en toe nog wat leuks te doen om elkaar beter te leren kennen. Ga bijvoorbeeld een naar een cafeetje of koffietentje om gezellig te kletsen. En ohja! Dit gaat dan natuurlijk niet over werkzaken.

Hou een wandelvergadering

Af en toe een beetje afwisseling is wel fijn. Niet iedereen wordt gelukkig van de hele dag op dezelfde plek zitten. Hierdoor krijg je ook niet echt de kans om elkaar op een andere plek goed te leren kennen. Hoe leuk is het om je vergadering te verplaatsen naar buiten. Dit is niet alleen goed voor de band met je collega’s, maar ook voor je gezondheid. Lekker even de benen strekken!

Help je collega’s wanneer het nodig is

Concentreren op je eigen werk kan soms al een opgaven zijn, maar dat wil niet zeggen dat je anderen niet kunt helpen wanneer het nodig is. Je collega’s zullen het erg waarderen als je hun helpt wanneer je nog tijd over hebt. Gewoon doen dus!

Wedden dat jij nu een goede band hebt met je collega’s…

Lees ook: zo zorg je ervoor dat je de gehele dag productief blijft.