Het enige wat onze vervelende bijbaantjes nog enigszins draagbaar maakt zijn onze collega’s! We hebben namelijk allemaal wel die ene collega die de werkdag nét wat minder zwaar maakt. Nu blijkt het ook nog eens dat bevriend zijn met je collega’s niet alleen leuk is, maar het ook zorgt dat je productiever te werk gaat. Win-win!

vriendschappen werkvloer

Vriendschappen op het werk maken je productiever

Het is eigenlijk niet vreemd dat je een speciale band opbouwt met je collega’s. Je zit namelijk allemaal in hetzelfde schuitje. Jullie delen vaak dezelfde mening (over vervelende en veeleisende klanten bijvoorbeeld) en daarnaast is er ook genoeg tijd om te kletsen over jullie privé levens. Jij weet inmiddels meer over je collega’s dan over je familieleden! Je zou misschien denken dat deze vriendschappen ten kosten gaan van jullie productiviteit. Soms kletsen jullie namelijk gewoon te veel en wordt het allemaal iets te gezellig. Maar nu blijkt juist het tegenovergestelde waar te zijn. Uit onderzoek blijkt dat vriendschappen op het werk je juist productiever maken. Wij leggen je uit hoe dit zit.

Waarom zijn vriendschappen op de werkvloer goed?

Vriendschappen op het werk zijn dus eigenlijk net zo belangrijk als in ons persoonlijke leven. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door Coworking Specialists Instant Offices, maken vriendschappen op de werkvloer je gelukkiger en meer betrokken! 66% van de deelnemers aan dit onderzoek gaven zelfs aan dat hun vriendschappen op het werk een positieve impact hebben op hun werkplezier. Meer dan de helft van de deelnemers zei dat een “beste vriend” op het werk zorgt voor meer plezier, productiviteit en creativiteit.

Doordat je je collega goed kent (en letterlijk alles over elkaar weet) raken jullie heel snel ingespeeld op elkaar. Jullie kennen elkaar immers beter dan jezelf. Daarnaast kan je je collega altijd gebruiken voor wanneer je advies nodig hebt of een luisterend oor. Hij of zij kan dan ook meteen te hulp schieten en de nodige steun bieden. Tot slot is de communicatie tussen jullie goed en maakt menselijk contact je gewoon gelukkiger. Zeurt die ene vervelende klant weer dat haar koffie te koud is en dat er te veel schuim op zit? Dan kan je bij je collega meteen je hart luchten.

Lees ook: Bewezen: bellen met je moeder is goed voor je gezondheid