We hebben al eerder geschreven over een onderzoek waaruit bleek dat mensen die koffiedrinken langer leven. Mocht je nog steeds een beetje twijfelen of dit daadwerkelijk echt waar is, hebben we nog een onderzoek gevonden die het ook ondersteunt.

coffee FEM FEM

Koffiedrinkers leven langer

Onderzoekers hebben in de Verenigd Koninkrijk naar meer dan 500.000 mensen gekeken in de leeftijdcategorie van 38 tot 73 jaar. Hier zaten zo’n 380.000 koffiedrinkers bij. Het doel was om naar het verband tussen het drinken van koffie en de sterfte te kijken en dan specifiek naar hoe goed je lichaam cafe├»ne kan opnemen. Het resultaat zal misschien voor velen als een verassing aankomen, zelfs voor de zware koffieliefhebbers. Tijdens het onderzoek bleek dat het drinken van koffie absoluut in verband staat met langer leven bij mensen die 1 tot 8 kopjes koffie per dag drinken.

En dat is niet het enige goede nieuws, koffie zou naast gezondheid ook heel goed zijn voor je huid. Een andere studie gaf afgelopen december aan dat de deelnemers die 4 kopjes koffie per dag drinken minder kans hebben om last te krijgen van Rosacea. Rosacea is een voorkomende huidaandoening waarbij roodheid ontstaat met soms een aantal puistjes. Dit komt vooral voor bij volwassenen vanaf 30 jaar.

Kortom, twijfel je om die tweede (of derde) kop koffie vandaag? Tenzij je ervan gaat stuiteren, go for it!

En alvast voor de wat warmere dagen: we hebben een recept voor de heerlijkste ijskoffie.