Bier in je pannenkoekenbeslag? Dit kan niet goed zijn zul je denken, toch?! Naast dat bier wordt gezien als het gezellig makende drankje, wordt het ook vaak gebruikt in het beslag van pannenkoeken! Maar waarom zou je in hemelsnaam bier in je pannenkoekenbeslag doen? Wij zochten het voor je uit!

Koken met wijn

Dat je kan koken met wijn is al een wat langere tijd bekend. Zo kan je een stoofpotje maken of juist een lekkere pasta waar wijn in zit. Door de wijn wordt het gerecht een stuk smaakvoller. Maar hoe zit dit met bier?

Pannenkoekenbeslag luchtiger door bier

Door het koolzuur en gist in bier wordt het beslag voor je pannenkoeken op een natuurlijke manier een stuk luchtiger. Dit doe je door een gedeelte van de melk of het water in te ruilen voor wat bier. Roer het bier rustig door de andere ingrediënten in het beslag. Zorg er wel voor dat je dit níet doet met een mixer maar met een garde. Met een mixer kan je er namelijk voor zorgen dat de bubbels in het beslag kapot gaan.

Lekkere smaak door bier!

Naast dat het beslag een stuk luchtiger wordt, zorgt het er ook voor dat het beslag een lekker smaakje krijgt. De smaak hangt af van de hoeveel bier jij in het recept gebruikt. Ook heeft de soort bier invloed op de smaak van je pannenkoek. Neem je een zoetere bier ,dan wordt ‘ie wat zoeter. Tip: probeer is een bitter biertje! Je zult merken dat het bittere heel lekker combineert met het zoete van de pannenkoeken.

Krokantere pannenkoeken

Door het bier ontstaan er bubbels in het beslag. Wanneer de bubbels in het beslag in contact komen met bijvoorbeeld hete olie, wordt het beslag tijdens het bakken een stuk sneller krokant.

Niet zo’n bier liefhebber? Probeer het dan eens met wat wodka of Licor 43!

Lees ook: Heerlijk recept: vegan hartjespannenkoeken met banaan en rood fruit