In het programma Big Brother doen verschillende mensen mee in de hoop aan het eind een mooie zak met geld mee naar huis te nemen. Helaas kan er maar één de winnaar zijn. Toch betekent dat niet dat de overige deelnemers hier niets aan verdienen. Alle Big Brother-deelnemers krijgen namelijk een vergoeding voor hun deelname.

Big Brother-deelnemers
Bron: RTL Videoland

Big Brother

In het reality televisieprogramma Big Brother wordt een groep met mensen voor enkele maanden in het Big Brother-huis geplaatst en daar 24/7 gevolgd door camera’s. De mensen kennen elkaar niet en zitten dus plotseling met elkaar opgescheept. Ze worden tussendoor op de proef gesteld doordat ze samen spellen en uitdagingen moeten doen. De kijker van het programma heeft ook nog invloed op deze spellen en uitdagingen.

Prijzengeld

Tussendoor worden de deelnemers ook op de proef gesteld doordat er eliminaties plaatsvinden. Zo moeten de deelnemers af en toe anderen wegstemmen, waardoor er uiteindelijk een kleine groep mensen overblijft. Deze mensen maken in de finale-aflevering allemaal kans op het prijzengeld. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de kijkers door middel van televoting. De winnaar gaat met een leuke zak geld naar huis.

Big Brother-deelnemers doen het niet voor niets

Toch doen de Big Brother-deelnemers het niet helemaal voor niets. Ook als ze niet gekozen worden als winnaar kunnen ze namelijk een zakcentje verdienen door gewoon lang te blijven wonen in het huis. De Big Brother-deelnemers verdienen namelijk een vast bedrag per maand. Dat betekent dat ze steeds meer verdienen als ze langer in het huis wonen.

De Belgische Media ging op onderzoek uit en kwam erachter dat de deelnemers maar liefst €100,- per dag verdienen aan hun deelname. Dit bedrag is dan eigenlijk bedoeld om de rekeningen van thuis te kunnen blijven betalen. Die lopen immers gewoon door en de deelnemers zijn uiteraard niet in staat om te werken. Het bedrag komt dus per maand uit op zo’n €3000,-.

Als je wint verdien je een flink bedrag. Winnares Jill wist dit echter al héél gauw uit te geven, want dit heeft Jill met het prijzengeld van Big Brother gedaan.