Maar liefst de helft van alle koppels die door een break-up gaan, komen niet veel later ook weer bij elkaar. Het is een terugkerend patroon en daar zit dan ook een reden achter. En eigenlijk is deze reden logischer dan je zou denken. Om deze reden komen koppels vaak toch weer bij elkaar na een break-up.

Bij elkaar na een break-up

Veel koppels komen weer opnieuw bij elkaar na een break-up. Dat heeft alles te maken met het vertrouwen wat twee mensen in elkaar krijgen wanneer ze een relatie met elkaar aangaan. Eigenlijk kun je het vergelijken met gewenning. Koppels raken gewend aan het leven met elkaar en putten daar hun vertrouwen uit. Om die reden vinden ze het lastig om ineens zonder elkaar door te moeten en geven ze het sneller een nieuwe kans. Vooral als de relatie vreedzaam verbroken werd.

Dat is niet alles. Ook hoop in de ander zorgt ervoor dat er vaak nieuwe kansen worden gegeven aan de ex-partner. Zo denken veel mensen dat hun ex-partner na een korte break ineens in positieve zin veranderd is óf dingen ineens anders zal aanpakken. Hierdoor geven ze elkaar een extra kans, waarna ze weer bij elkaar terugkomen.

Zó voorkom je een knipperlichtrelatie

Het is natuurlijk niet gezond om je relatie steeds te verbreken én vervolgens weer bij elkaar te komen. Je kunt dat dus maar beter voorkomen, want dat is voor beide partijen beter. Het klinkt alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je moet namelijk wel écht afstand kunnen nemen van iemand om dit te kunnen doen. Wil je echt over iemand heen komen? Dan moet je afscheid nemen en voor langere tijd het contact verbreken. Alleen op die manier zorg je ervoor dat jullie niet weer bij elkaar komen na een break-up.

Lees ook: 5 tekenen die mogelijk tot een break-up leiden