Zuid-Amerika is van zichzelf al een prachtig land, kent vele hotspots en een prachtige natuur. Vele dingen in de natuur zijn door de mens gemaakt of heeft de mens de natuur een handje geholpen. Toch zijn er ook nog een aantal bijzondere plekken in Zuid-Amerika die door de natuur zijn ontstaan. Wij hebben vijf prachtige natuurfenomenen op een rijtje gezet, enjoy!

Grey gletsjer

In het zuiden van Chili ligt het Torres del Paine Nationaal park die volzit met prachtige natuurverschijnselen. Het park bestaat uit hoge bergen, gletsjers, meren en rivieren. Maar de Grey gletsjer steekt toch wel met kop en schouder boven de rest uit, letterlijk en figuurlijk. Deze ijsmassa ligt namelijk tussen allerlei verschillende bergtoppen en heeft een oppervlakte van bijna twintig kilometer. De ijstoppen komen terecht in het Greymeer, wat zorgt voor een prachtig plaatje.

Grey Gletjser fem fem

Foto: SL_Photography via Istock

Ángelwaterval

De Ángelwaterval heeft een hoogte van 979 meter is daarmee de hoogste waterval ter wereld. In het Nationaal park Canaima in het zuidoosten van Venezuela is deze waterval te vinden, maar je moet wel goed zoeken. De waterval ligt namelijk verbogen in de wildernis, je vind hem pas na een wandeling van ongeveer 3 uur. Je moet er iets voor over hebben, maar het is het dubbel en dwars waard!

angel-falls-venezuela

Foto: Jane Sweeney via Getty Images

Nationaal park Lençóis Maranhenses

In Brazilië bevindt zich het Lençóis Maranhenses Nationaal park waar een onvergetelijk duingebied te vinden is. Tussen januari en juni creëren de zware regenvallen samen met de ondoordringbare rotsbodem samen glinsterende blauwgroene meertjes tussen heuvels van hagelwit zand. Dit verlaten landschap in de noordelijke staat Marnhão werd in 1981 uitgeroepen tot een beschermd nationaal park, een echte bezienswaardigheid dus!

Lenis Maranhenses fem fem

Foto: MaRabelo via Istock

Isla del Sol

Wanneer je op Isla del Sol bent midden in het Titicaca-meer in Bolivia is een prachtig zonovergoten eiland gecreëerd door de natuur. Het eiland zit vol met ruwe rotsen, heuvels, ruïnes en eucalyptusbomen. Door de omgeving en de sfeer die er op dit eiland hangt wordt je weer even terug in de tijd gebracht. Op de vele rosachtige heuvels zijn kleine dorpjes gebouwd en zijn zelfs smalle zandstranden. Zo’n drie miljoen jaar geleden is dit eiland gevormd en er zijn verschillende Inca-ruïnes te vinden, een eiland met een bijzonder verleden.

Titicaca-meer Isla del sol

Foto: Starcevic via Istock

Cotopaxi

Ecuador ligt midden in het Andes gebied en dat betekent dat er vele hoge bergtoppen in dit prachtige land te vinden zijn. De hoogste en meeste bergtoppen vind je net net zuiden van Quito, waar 8 van de 10 toppen erg dicht bij elkaar liggen. De bergtoppen liggen zo dicht bij elkaar dat het ook wel Avenida de los Volcanes oftewel ‘laan der vulkanen’ wordt genoemd. De meest bijzondere is vulkanen bergtop is de actieve Cotopaxi met een hoogte van 5911.

Avenida de los Volcanes Cotopaxi fem fem

Foto: PatricioHidalgoP via Istock

Lees ook:

Voor maar 213 dollar reis je per trein van Oost naar West Amerika