Uiteten gaan is altijd leuk en als je een goed en leuk restaurant vindt kan je zelfs spreken van een ‘belevenis’. Een echt avondje uit, even genieten van je gezelschap en het overheerlijke eten. In de volgende restaurants ervaar je zonder twijfel een bijzondere belevenis, dit zijn namelijk de meest bijzondere restaurants over de wereld. Bijzonder door hun locatie, architectuur en niet te vergeten het eten wat geserveerd wordt. Wij boeken het liefst nu nog een ticket en gaan al deze bijzondere restaurants af!

Redwoods Treehouse- Nieuw-Zeeland

redwood treehouse FEMFEM

Foto: lifebuzz

Misschien heb jij vroeger een boomhut gehad of zag je deze altijd bij vriendjes en vriendinnetjes en wilde je er stiekem zelf ook eentje. Wij vrouwen vinden boomhutten namelijk ook best leuk, vooral als je er ook nog eens kunt eten. In de Redwoods Treehouse in Auckland, Nieuw-Zeeland kan dit! De architect omschrijft de vorm van het restaurant als een ‘tol’, wij zien er stiekem ook wel een ui in. Misschien komt dat wel doordat we zo van eten houden. Welke vorm het ook heeft, als het donker is komt deze prachtige ‘boomhut’ prachtig tot zijn recht met alle lichtjes. Let wel, deze locatie heeft maar 30 plekken en is daarom alleen te huren voor privé gebruik.

Ristorante Grotta Palazzese – Italië

Schermafbeelding 2017-10-27 om 10.34.55

Foto: Grotta Palazzese

In het zuiden van Italië bevindt zicht een stadje genaamd Polignano a Mare en in dit stadje kun je bij het meest romantische restaurant ooit eten. Het restaurant bevindt zich in een authentieke grot, waar je de geluiden van de Adriatische Zee op de achtergrond hoort. Vandaar zal het je ook niet verbazen dat er dagelijks verse seafood, gevangen door lokale vissers op het menu staat. Deze plek is zo uniek en ’s avond als het donker wordt adembenemend mooi. Misschien wel zo mooi dat dit de perfecte plek is voor een aanzoek (hint, hint, hint).

Siroco- Thailand

Siroco restaurant Bangkok Thailand FEMFEM

Foto: nineconcierge

Een vorkje prikken in een restaurant met uitzicht over de hele stad Bangkok? Een waanzinnig uitzicht, want het restaurant ligt op de 63ste verdieping. Krijg je het al benauwd bij het idee dat je zo hoog moet? Geen probleem er zijn ook plekjes binnen, zodat je niet met angstzweet aan je diner zit. De menukaart is fantastisch, namelijk een mix van traditionele Thaise gerechten en Westers georiënteerde gerechten. Voor ieder wat wils dus.

Labasin Waterfalls Restaurant- Filipijnen

The Labasin Waterfalls Restaurant Filepijnen

Foto: villaescudero

Een hapje eten vlak naast een waterval of in een waterval. Dat is weer eens wat anders dan afkoeling zoeken in de zee of in het zwembad. Op een prachtige kokosnootplantage vlakbij San Pablo City kun je dit bijzondere restaurant vinden. Je moet een stukje rijden, maar geloof me, het is het zeker waard! Je kunt er ook meteen verblijven, want het restaurant hoort bij de accommodatie Villa Escudero. Je hoeft hier geen extreme luxe te verwachten, maar op deze manier kun je dagelijks genieten van deze bijzondere belevenis.

The Rock- Tanzania

The Rock- zanibar FEMFEM

Foto: therockrestaurantzanzibar

Zanzibar staat bekend om zijn witte stranden, blauwe zeeën en wild life. Een zeer bekende spot in Zanzibar is het beroemde restaurant The Rock, die zich op een iets wat ongewone locatie bevindt. Buiten deze locatie staat The Rock in het rijtje van de meest bijzondere restaurants om hun heerlijke gerechten, waar je een mix vindt van Zanzibar en de liefde voor Italiaans eten. Niet te vergeten het prachtige uitzicht die je hebt als je geniet van je met liefde bereidde eten. Een 360 graden uitzicht op de helder blauwe oceaan, hagel witte stranden en tropische palmbomen. Dit wil je toch? Vergeet alleen niet te reserveren, want deze spot is erg populair en wordt steeds bekender.

Lees ook:

Droom jij ervoer om als solovrouw de wereld rond te reizen? Dit is je guideline