Voel jij je niet zo gelukkig? Heb je het idee dat ieder ander zijn leven stukken beter is? Het gevoel dat jouw leven zwaar onder het gemiddelde is? No worries! Allereerst: niemand heeft een perfect leven, mensen laten eenmaal niet snel hun imperfecties zien. Ten tweede, jij bent fantastisch en ten derde, wij hebben een aantal tips om jou binnen no-time weer gelukkig te maken.

tips gelukkig binnen no-time femfem

Zie jouw leven als een film

In vrijwel iedere film komt er een moment waarop jij denkt: ‘Waarom zijn die twee in hemelsnaam nog vrienden?’ of ‘Waarom maakt ze het niet uit met hem, hij is slecht voor haar’. Je schreeuwt het liefst nog naar de acteurs dat ze eens naar je moeten luisteren, hebben die acteurs een plaat voor hun hoofd ofzo? Tijdens deze films kun jij altijd goed inschatten wanneer iemand iets moet veranderen. Doe het daarom ook eens met jouw leven, doe alsof jouw leven een film is. Ga er eens voor zitten en laat jouw leven als een film aan je voorbij gaan. Op welk moment zou jij tegen jezelf schreeuwen “Heb je en plaat voor je hoofd ofzo?!” Bekijk jouw leven en verschillende situaties eens van een zogenaamd afstandje en kijk wat je er dan van vindt. In welke scenes van jouw “levensfilm” kom je erachter dat je soms een plaat voor je hoofd hebt? Zorg ervoor dat deze scenes uit je leven geschrapt worden, het is tijd om iets te veranderen.

Bekijk het positief

Nadat je deze “film”over jouw leven hebt gemaakt is het tijd om het anders te bekijken. Pas de dingen aan waar jij niet gelukkig van wordt en leef positief. Als je ongelukkig bent of even niet helemaal happy met jezelf, denk je vaak alleen maar aan de dingen die niet leuk zijn of niet lukken. Maar eigenlijk heb je het allemaal best goed voor elkaar, bekijk het eens vanaf de positieve kant. Je heb een eigen huisje, een auto van de zaak, heel veel lieve vrienden om je heen en een vriend die altijd voor je klaar staat. En ja zo nu en dan gaat niet alles zoals je wilt of heb jij niet hetgeen wat je graag wilde bereiken, maar je hebt wel heel veel andere dingen die jouw gelukkig maken. Denk wat vaker aan het hetgeen dat je wel hebt, in plaats van alles wat je niet hebt. “Always look on the bright side of life!

Zet je sterke punten aan het werk

Zelfreflectie is een erg belangrijk punt als het gaat om gelukkiger worden. Hierdoor ga je jezelf namelijk beter begrijpen, waarom doe je bepaalde dingen en waar liggen jouw sterke en zwakke punten? Probeer dit eens te achterhalen en schrijf vijf van jouw sterkste punten op. Probeer deze sterke punten iedere dag aan het werk te zetten. Wanneer je dit doet krijg je een goed gevoel, het is je weer gelukt om jouw sterke punten aan het werk te krijgen. Dit zorgt voor een positieve energie en dat maakt jou binnen no-time een gelukkiger mens.

Knijp er even tussen uit

Het liefst gaan we allemaal vijftig keer per jaar op vakantie, om even te ontsnappen uit het dagelijkse leven. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en kun je dus niet altijd als je even niet zo gelukkig bent een ticket boeken. Kies daarom voor andere opties om er even tussenuit te knijpen. Ga een dagje naar de sauna, doe is wat je tot rust brengt of spreek af met wat vrienden die je kunnen helpen. Iets wat ook veel mensen helpt is even een weekendje ontsnappen aan het leven bij je ouders. Even lekker terug naar vroeger, je batterij opladen en geluksmomentjes creëren. Dit hoeft natuurlijk niet persé bij je ouders te zijn, je kunt ook naar een ander belangrijk persoon in jouw leven.

waving

Lees ook:

Word een gelukkiger mens door deze 10 dagen challenge