Het is makkelijk om jezelf soms te verliezen in je drukke leven. Je werkt hard en maakt lange dagen, zodra je thuis bent val je bijna boven je diner in slaap. Heb jij het gevoel dat je alleen nog maar aan het werk bent en je geen tijd meer hebt voor andere dingen? Dan is het tijd voor deze 10 dagen challenge om je leven weer op de rails te krijgen en een gelukkiger mens te worden.

zonnebloemen-ogen-FEMFEM

Foto via @Joannajohanssonx

Dag 1: Wees dankbaar

Denk aan wat je allemaal al hebt bereikt in plaats van alleen maar te denken aan wat je nog niet bereikt hebt. Je kunt niet alles in een dag doen en elke dag maak je kleine stapjes vooruit. Schrijf je mini goals op en houd bij wat je hebt bereikt. Zo kom je er achter dat je meer doet dan je nu misschien denkt. Wees niet zo streng voor jezelf, maar wees juist trots.

Dag 2: Ga bewegen

We hebben allemaal wel eens een luie dag dat we ons laten gaan. Als die dag opeens in een maand veranderd is, is het tijd voor verandering. Begin vandaag met een nieuwe gezonde start en ga sporten. Niet om af te vallen maar om de frustraties van de dag van je af te zetten. Bovendien maakt beweging een geluksstofje in je hersenen aan waardoor je je direct gelukkiger voelt.

Dag 3: Kook een gezonde maaltijd

Voor jezelf koken is een soort meditatie wanneer je thuis komt van een stressvolle dag. Bovendien is het een stuk gezonder dan een afhaalmaaltijd. Kook iets gezonds dat je al een tijdje wilde proberen, maar nog niet aan toegekomen bent. Wanneer je lekkere maaltijden voor jezelf kookt is het makkelijker om deze levensstijl vol te houden.

Dag 4: Doe een schoonheidsslaapje

Plan je bedtijd in en hou je eraan. Weerhou jezelf ervan om nog een keer door Instagram te scrollen of je email nog even te checken. Geef je gedachten tijd om tot rust te komen zodat je rustig in slaap kunt vallen op je geplande tijd. Geef jezelf minimaal zeven uur slaap. Zo begin je uitgerust en vol nieuwe energie de dag.

Dag 5: Begin aan dingen voor jou

Dat ene project waar je al een tijd aan wil beginnen zit nog steeds achter in je hoofd. Je bent er nooit aan begonnen, maar op een dag.. Stop met uitstellen en begin vandaag. Als je het nu niet doet komt het er misschien nooit van. Geen excuses meer. Vaak houdt alleen angst je tegen, maar dat is geen reden om het niet te doen. Als je er eenmaal in zit weet je weer waarom je het zo graag wilde doen.

Happy-Camper-FEMFEM

Foto via The Parks Apparel

Dag 6: Verwen jezelf

Geef jezelf een momentje en doe iets wat je het liefst zou doen. Maak jezelf gelukkiger met een hele middag Netflix kijken, koop die mooie tas of bak een taart. Het is tijd om jezelf te belonen voor al je harde werk. Daar doe je het toch ook voor?

Dag 7: Lees een boek

Hoe fijn is het om jezelf even helemaal te verliezen in een goed boek? Soms gun je jezelf daar geen tijd meer voor. Vandaag is de dag dat je met een boek en een kop thee op bank gaat zitten en je gedachten even uit de werkelijkheid haalt.

Dag 8: Doe-het-zelf spa

Met zo’n druk leven vergeet je vaak om jezelf te verzorgen. Hou daarom vandaag een spa dagje bij jou thuis. Neem een lang bad, smeer een maskertje op je gezicht en verzorg je nagels. Nodig je vriendinnen uit voor een gezamenlijk dagje doe-het-zelf spa en probeer elkaars producten uit. Netflixje op terwijl jullie maskers inwerken en je hebt de ultieme relax dag.

Dag 9: Maak een wandeling

Een lange wandeling in de natuur is de perfecte manier om even uit te waaien en de stress van de dag te vergeten. Ga het park in of rijd naar het strand voor een echte uitwaai sessie. Er is niet voor niets bewezen dat lopen de beste manier is om je gedachten op en rijtje te zetten.

Dag 10: Doe iets nieuws

Stap uit je comfort zone en doe iets dat je nog nooit eerder hebt gedaan. Door nieuwe dingen uit te proberen leer je wat je leuk vindt en verras je jezelf misschien wel met een aangeboren talent. Bovendien ontmoet je nieuwe mensen met andere interesses. Het is een hele leuke manier om je wereld te verbreden. Hoe beter je weet wat je leuk vindt, hoe beter je weet hoe je jezelf gelukkiger kunt maken.

Lees ook:

Met tegenzin naar je werk? Zo ga jij weer van je baan houden