Wanneer het niet meteen lukt om zwanger te worden kan je je heel somber voelen. Jaloezie neemt je leven over en het liefst lig je de hele dag onder de dekens. Je belandt in een negatieve cirkel en hebt het gevoel dat je hier nooit meer uit komt. Hoe zorg je toch dat je positief blijft ondanks deze tegenslag? Wij hebben een aantal dingen op een rij gezet die jou hiermee kunnen helpen.

New day, new possibilities

Foto: PeopleImages via Istock

Vergeet elkaar niet

Het is erg belangrijk dat je aandacht voor elkaar blijft houden en niet alleen aan je eigen verdriet denkt. Dit is natuurlijk hartstikke moeilijk, maar jullie staan samen in dit traject en hebben het allebei even zwaar. Het helpt als je steun bij elkaar zoekt. En laat elkaar weten dat je van elkaar houdt. Bij stellen die moeilijk in verwachting kunnen raken komen relatieproblemen vaker voor. Daarom is het erg belangrijk dat je deze dingen blijft doen om te voorkomen dat jullie relatie hieronder gaat lijden.

Verwen jezelf

Aan jezelf denken blijft soms erg moeilijk. Toch is dit erg belangrijk. Denk je al dagen aan een mooie jas die je hebt zien hangen in de winkel, maar vind je hem te duur? Of wil je al weken die ene leuke film zien die nu in de bioscoop draait? Doe het! Een beetje ontspanning heb je harder nodig dan dat je zelf denkt. En dit kleine momentje van geluk kan je veel goed doen.

Dromen met elkaar

Als het niet lukt om zwanger te worden, is dit waarschijnlijk het enige waar je aan kunt denken. Toch zijn er nog meer dromen waar je aan kunt denken. Zoals een reis naar Azië. Of een roadtrip door Schotland. Het is erg belangrijk om doelen te blijven stellen, omdat je het gevoel hebt dat je ergens naar uit kunt kijken. Ook geeft het je afleiding en positieve energie. Kortom, blijf dromen met elkaar!

Draai de negatieve dingen om

Waarschijnlijk heb je al helemaal in je hoofd uitgedacht hoe alles eruit komt te zien als de kleine er eenmaal is. Je hebt in je hoofd de baby kamer al klaar en weet al precies welke kinderwagen je gaat kopen. In plaats van de gedachte dat je dit nog lang niet zult hebben, kun je het ook zien als een paar maanden extra sparen om alles perfect rond te kunnen krijgen.

Verleg je focus

Probeer niet van week tot week te leven, maar van dag tot dag. Jij bent diegene die zin geeft aan je leven. Bedenk elke dag iets wat je kunt doen. Heb je altijd al de ambitie gehad om danslessen te nemen, of lijkt een naaiklasje jou wel wat? Ga er dan voor! Op deze manier zorg je ervoor dat je afleiding hebt en niet constant denkt aan hoe graag je een kindje zou willen hebben.

Praat met de mensen die je liefhebt

Vrienden, familie en je collega’s. Ze spelen een belangrijke rol in jouw leven. Praten over je gevoel kan voor een grote opluchting zorgen. Als je niet over je gevoel praat ga je een innerlijke strijd met jezelf aan wat veel energie kost. Het is niet altijd even makkelijk, maar wel erg noodzakelijk!

Is je hormoonhuishouding in de war? Zo breng je het weer in balans!