Ben jij wel eens een dom blondje genoemd? Dan hebben we hierbij wat informatie om de volgende keer een discussie aan te gaan over waarom je níet dom bent als je blonde lokken hebt. En even voor de duidelijkheid: hiermee zeggen we ook absoluut niet dat als je bruin of rood haar hebt dat je het wel bent. We delen alleen even wat ontdekkingen met je van Ohio State University.

blond haar FEM FEM

Misschien dat je vroeger weleens met je vriendinnen een hele discussie had wie nou eigenlijk de meeste macht heeft: de brunettes of de blondines. Hetzelfde met blauwe of bruine ogen. Brunettes zeiden natuurlijk altijd dat blondines veel dommer zijn, maar waar komt die uitdrukking precies vandaan? Eigenlijk is die uitdrukking voornamelijk gekomen door de Hollywoodfilms. Sommige mensen denken dat  het door de filmactrice Marilyn Monroe komt. Ze speelde in de film ‘Gentlemen Prefer Blonds’. Dat betekent zoiets als: ‘Nette mannen geven de voorkeur aan blond’. In die film speelde Monroe een wat dommige blonde vrouw. Sindsdien is die uitdrukking gaan rollen en zien mensen blonde vrouwen als een wat minder intelligent type, maar gelukkig kunnen wij het tegendeel bewijzen…

Uit onderzoek van de Ohio State University is gebleken dat mensen met blond haar een hoger IQ hebben.

Blondines zijn opener en hebben een vlotte babbel

Nog iets wat de onderzoekers van Ohio State University hadden ondervonden is dat blonde vrouwen veel opener zijn en veel makkelijker met mensen om zich heen kunnen communiceren. Voor succes is dat natuurlijk heel handig, omdat je zo sneller in aanraking komt met nieuwe contacten. Met een vlotte babbel kom je niet alleen ver bij een sollicitatie, maar het is uiteraard handig bij verschillende sociale gelegenheden.

Volgens dit onderzoek hebben blonde vrouwen ook meer kans bij mannen. Zo zeggen ze dat 56% van de mannen (die zij hebben onderzocht) zeggen dat ze eerder voor een vrouw gaan met blond haar dan een vrouw met een andere haarkleur. Eigenlijk een beetje belachelijk want haarkleur zegt natuurlijk helemaal niks over hoe iemand daadwerkelijk is maar goed.

Ben je zelf toe aan een nieuwe coupe? Of je nou blond bent, een brunette, rood haar hebt of zwart: dit is de populairste haartrend van Pinterest van 2019.

Lees ook: waarom iedere blondine een brunette nodig heeft.