Voor de gemiddelde vrouw is het misschien wel de grootste nachtmerrie: zwanger worden op jonge leeftijd. Je hebt eigenlijk geen idee wat je moet doen! Je bent nu een kind aan het baren maar je voelt je zelf eigenlijk nog een kind. Gelukkig bestaan programma’s zoals Vier Handen Op Eén Buik die jonge aanstaande tienermoeders een eindje op weg helpen.

Vier Handen op Eén Buik

Jonge aanstaande moeders laten in Vier Handen Op Eén Buik zien hoe zij zich voorbereiden op de komst van hun kleintje. Ze worden hierbij geholpen door verschillende bekende moeders. Deze BN’ers zullen hen bijstaan tijdens de zwangerschap, de bevalling én erna. Aan het nieuwe seizoen doen negen aanstaande tienermoeders mee. Elk van hen verwacht binnenkort een kleine. De BN’ers steken de handen uit de mouwen om het de meiden zo comfortabel mogelijk te maken in deze *vreemde* tijd!

De eerste aflevering

De eerste aflevering van het negende seizoen is te zien vanaf 14 september bij BNNVARA op NPO3 om 20:25 uur. In de eerste aflevering van Vier Handen Op Eén Buik is het aan aanstaande tienermoeder Amy Marissa. Zij raakte op haar zestiende zwanger van haar 17-jarige vriend Björn. Heftig! Op zo’n jonge leeftijd zwanger raken is al zwaar, maar daar kwam nog een schepje bovenop voor Amy toen ze hoorde dat haar vriend voor zes maanden in een gesloten instellen moest verblijven. Het grootste deel van de zwangerschap staat ze er nu dus alleen voor. Amy heeft dan ook geen enkel idee wat haar te wachten staat. Gelukkig schiet Angela Groothuizen te hulp! Ze begeleidt Amy Marissa met onder andere het moederschap, en leert haar om haar eigen boontjes te doppen en zelfstandig te zijn. Als we Angela toch niet hadden…

Bekende moeders

Er zijn verschillende bekende moeders die de meiden te hulp schieten. We praten hier over: Maxime Meiland, Channah Koerten, Karin Bloemen, Leona Phillipo, Arien Mylène, Taeke Taekema, Victoria Koblenko en dus Angela Groothuizen. Zij zullen de aanstaande tienermoeders helpen gedurede het hele proces. Als we deze namen zien, hebben we al het idee dat het één grote tranentrekker gaat worden. Wij gaan sowieso kijken!

Lees ook: Wil je eigenlijk niet weten: zoveel kost het om een kindje te hebben