Hoewel het leven van de Echte Gooische Moeders vaak leuk en gezellig lijkt, krijgen ook deze powervrouwen zo nu en dan te maken met tegenslagen. Zo ook Gooische Moeder Bo Wilkes. Zij kreeg shocking nieuws van haar arts en doet haar verhaal aan de Linda.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bo Wilkes (@bowilkes)

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van Echte Gooische Moeders ging op 8 mei van start. Inmiddels zijn we er alweer helemaal aan gewend en genieten we er met volle teugen van. De vier moeders met een luxe leventje én heel wat kinderen nemen ons week in week uit mee in hun bijzondere leventje. En wie dacht dat dat saai is, heeft het helemaal mis. De vriendinnen én dus ook moeders Pauline, Florine, Kimberly, Leslie en Bo maken namelijk genoeg mee. Daar hoeven we ons zeker geen zorgen over te maken!

HPV-vaccin

Maarre, ook voor de Gooische Moeders is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Hoewel het in de serie vaak gaat over de leuke dingen, spelen er dus ook af en toe ook minder leuke dingen. Bo Wilkes, één van de moeders, doet nu haar verhaal aan de Linda. In het artikel over HPV-vaccins kunnen we lezen dat zij nét buiten de boot viel. “Voor mij was het al niet meer van toepassing. Ik heb nooit de inenting gehad, en heb wel HPV in mijn lichaam zitten”, vertelt ze openhartig.

Bo Wilkes was nét te oud toen het HPV-vaccin werd aangeboden. Hierdoor heeft ze deze nooit gehad. Wél vertelt ze dat ze tussen haar zwangerschappen door steeds uitstrijkjes heeft laten maken, omdat ze wist hoe belangrijk dit is voor haar gezondheid. De laatste drie jaar werden er helaas afwijkende cellen gevonden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bo Wilkes (@bowilkes)

Slecht nieuws

De doktoren verwachtten in het begin dat het wel goed zou komen. Volgens hen zou herstel van de cellen vanzelf gaan, maar zes maanden later, tijdens een nieuw uitstrijkje, bleek dit niet het geval te zijn. Er bleek zelfs een groei te zijn in plaats van een afname. Wéér een halfjaar later, was er nog steeds weinig verbetering te zien. Oók een extra behandeling met het HPV-vaccin kon de situatie niet verbeteren terwijl dat in veel gevallen wél een oplossing kan zijn.

Uiteindelijk krijgt Wilkes het advies van haar arts om na te denken over haar kinderwens, want het zou veiliger zijn als ze haar baarmoeder zou laten verwijderen. “Daar schrok ik van. Dat is rigoureus. Ik vind het echt bijdragen aan je vrouwelijkheid, het idee dat je vruchtbaar bent en een kindje kan krijgen”, zegt Bo hierover. Wel vertelt ze hoe dankbaar ze is dat ze dit nieuws zó vroeg heeft gekregen: “Ik moet heel blij zijn dat ik deze waarschuwing krijg, bij heel veel mensen was het te laat.”