Twijfel je of een bob jou staat? Dat snappen we. Het is nou eenmaal niet altijd een succes, maar wel een grote stap. Je kunt niet terug! Of toch wel? Een bob zonder je haar te knippen klinkt als de ideale oplossing. En dat kan! Lees hier verder hoe je dit kunt doen.

Twijfelen over een bob

Het kiezen van een kapsel is altijd een struggle. Wanneer je haar lang is, wil je het kort maar wanneer je haar kort is, wil je het weer lang. Kortom: je bent eigenlijk nooit tevreden. Je weet immers van te voren ook niet hoe het eruit gaat zien en of je eigenlijk wel tevreden bent met de uitkomst. Al leg je het nog zo goed uit, de kapper weet het altijd net even een tandje korter te knippen dan jij het wil hebben. En dan ben je ontevreden.

Met een bobkapsel is dit extra spannend. Vaak moet er een flink stuk van je haar afgeknipt worden om een mooie bob te krijgen. Dat is nogal een stap en kan een beetje spannend zijn. Natuurlijk groeit haar altijd weer aan, maar toch houdt het veel mensen tegen. Laat daar nu de perfecte lifehack voor zijn. Je kunt namelijk volgens TikTok een bob uitproberen zonder dat je vaarwel hoeft te zeggen tegen je haarlokken. Zo kun je eerst even kijken of het je staat en of je het misschien wel écht wil laten knippen op die manier.

Een bob zonder je haar te knippen

Je hebt eigenlijk niet zoveel nodig. Zorg er wel voor dat je wat elastiekjes en speldjes hebt. Daarnaast heb je haar extensions nodig in de kleur van jouw haar. Een extra handje die jou kan helpen, is misschien handig. Er moet namelijk heel wat gevlochten en gespeld worden. De bedoeling is dat je van de achterkant en zijkanten (op de voorste plukjes na) twee vlechten maakt en deze tegen je achterhoofd wegspeld. De bovenste laagjes bij je scheiding hou je ook vrij.Over de vlechten bevestig je de extensions in lagen. Deze bovenste laagjes vallen uiteindelijk over de extensions heen, zodat het er wat natuurlijker uitziet.

We snappen dat het allemaal wat vaag klinkt op deze manier. We hebben daarom de desbetreffende TikTok gevonden, waarin dit heel rustig uitgelegd wordt. Zo kun je de stappen volgen. Bekijk de TikTok hier:

@chrisappletonhairHow to fake a short hair with out cutting it! #shorthair #fakeit #hairtutorial #hair

♬ original sound – Chrisappleton1

Lees ook: Deze vijf vrouwen vinden mannen het aantrekkelijkst bij vrouwen