action energierekening

Action haalt dit beautyproduct uit de schappen vanwege allergische reactie

Body & Mind29 nov 2023, 16:44 doorIsabelle Bijman
De afgelopen tijd bood Action een eigen gellak aan in hun assortiment. Het product werd al snel enorm populair onder vele klanten. Echter, na veel kritiek heeft Action besloten om dit beautyproduct uit hun schappen te halen. De reden hiervoor is dat er waarschijnlijk gevaarlijke stoffen in de nagellak zitten. Veel mensen kregen dan ook een allergische reactie na het gebruik van deze nagellak. Oops!
action energierekening
Bron: Action

Gel nagellak van de Action

Gellak is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij vrouwen over de hele wereld. Enne, dat snappen wij natuurlijk helemaal. Het biedt langdurige kleur en glans op de nagels zonder dat het snel afbladdert, zoals bij traditionele nagellak vaak wel het geval is. Veel merken hebben zich hierop gestort en brengen hun eigen varianten van gellak op de markt. Het nadeel aan de gellak is alleen dat het soms wat aan de prijzige kant zit. Daarom leek het ook een droom die uitkwam toen Action een goedkope gellak ging verkopen. Maarre, wat blijkt? Die duurdere prijs is niet voor niks!
Al snel begonnen er klachten bij de Action binnen te komen, over mogelijke gezondheidsrisico's die gepaard gingen met het gebruik van de nagellak. Verschillende mensen meldden allergische reacties, zoals roodheid, jeuk en zwelling van de huid rondom de nagels. Sommige gebruikers ervaarden zelfs ernstige symptomen, zoals blaarvorming en het loslaten van de nagels. Benieuwd of jij dit product in huis hebt? Bekijk dan snel deze TikTok.

Gevaarlijke stof

De vermoedelijke boosdoener in de gellak is MMA. MMA is een chemische stof die vaak wordt gebruikt in goedkope gellakproducten. Het staat bekend als potentieel gevaarlijk voor menselijk gebruik en is daarom in veel landen verboden of beperkt in gebruik in cosmetica.
Het gebruik van producten met MMA kan leiden tot verschillende problemen. Allereerst kan het irritaties veroorzaken op de huid rondom de nagels, wat resulteert in roodheid, jeuk en zwelling. Bij langdurig gebruik kan dit leiden tot een contactallergie, waarbij het immuunsysteem overreageert op de stof en heftige symptomen veroorzaakt. Daarnaast kan het gebruik van producten met MMA ook leiden tot schimmelinfecties of bacteriële infecties aan de nagels. De stof remt namelijk de groei van gezonde nagelcellen, waardoor schimmels of bacteriën de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Precies wat we dus niet willen!

Uit de schappen

Naar aanleiding van deze klachten heeft Action besloten om het product uit voorzorg uit haar schappen te halen. Het bedrijf neemt de gezondheid en veiligheid van haar klanten zeer serieus en wil geen risico's nemen met betrekking tot mogelijke allergische reacties.
Het is wel belangrijk op te merken dat niet alle gellak gevaarlijke stoffen bevatten. Vaak zijn de duurdere merken toch net wat beter voor dit soort nagellak. Maarre, het blijft altijd verstandig om de ingrediëntenlijst van een product te controleren voordat je het gebruikt, vooral als je gevoelig bent voor allergieën.