fem fem 7 2

Last van stress? Met deze ademhalingstechniek word je helemaal relaxed

Body & Mind18 mrt 2023, 17:45 doorAnne Dijkstra
Voel je je de laatste tijd heel vaak gestrest? Dan is er een speciale ademhalingstechniek die je kan proberen waardoor je helemaal relaxed wordt. Het heet de 4-7-8 ademhalingstechniek en wij leggen je precies uit hoe het werkt, zodat jij straks helemaal stressloos door het leven kan!
fem fem 7 2
Bron: Pinterest

Wat is de 4-7-8 ademhalingstechniek?

De 4-7-8 ademhalingstechniek is bedacht door dr. Andrew Weil. Deze ademhalingstechniek komt uit de yoga en het is een vorm van pranayama. Dat betekent letterlijk 'je ademhaling beheersen'. Het zorgt er voor dat je je focust op je ademhaling in plaats van op alle stressvolle dingen in je leven. En als je dit vaak genoeg oefent, zou het ook nog helpen om sneller in slaap te vallen. Nog een extra reden dus om dit te proberen.

Probeer het zelf

Wij leggen stap voor stap uit hoe het werkt, zodat jij deze ademhalingstechniek ook zelf overal kan uitproberen. Je kan deze techniek zittend, staand of liggend uitvoeren, het is maar net wat je zelf het fijnst vindt.

1. Uitademen

Adem om te beginnen 1 keer diep uit door je mond.

2. Inademen - 4 seconde

Sluit nu je mond en adem voor 4 seconde in door je neus.

3. Vasthouden - 7 seconde

Houd nu je adem in voor 7 seconde lang.

4. Uitademen - 8 seconde

Adem nu weer uit voor 8 seconde lang door je mond.
Herhaal dit vier keer en begin elk rondje weer bij stap twee. Je zal merken dat je straks inno-time helemaal zen bent en alle stress verdwenen is.

Brown noise

Als je merkt dat deze ademhalingstechniek toch nog niet helemaal het resultaat geeft wat jij zou willen, is er nog een andere manier waardoor je helemaal relaxed wordt . Het luisteren naarbrown noisewerkt heel goed tegen stress en slapeloosheid.Brown noise heeft namelijk een hele diepe bastoon waardoor het alle omgevingsgeluiden blokkeert en je hersenen helemaal tot rust komen. Ook zeker de moeite waard om uit te proberen.