De hele nacht piekeren en woelen: we worden er niet vrolijk van. In periodes met veel stress kan het behoorlijk lastig zijn om in slaap te vallen, waardoor je overdag niet uitgerust bent. Om dit visuele cirkeltje te voorkomen zou je volgens onderzoek naar ‘brown noise’ moeten luisteren. En geloof ons: je wordt hier in no time zen van.

Brown noise

Wanneer je trotse mom bent van kinderen dan weet je waarschijnlijk wel wat white noise is. White noise is geluid wat zich op de achtergrond afspeelt, waardoor omgevingsgeluiden verdwijnen. Dit wordt veel gebruikt bij kinderen die niet kunnen slapen en is volgens sommige ouders een heus wondermiddel om je kiddos een goede nachtrust te geven.

Nu zijn wij geen baby meer, maar ook volwassenen kunnen problemen tijdens het slapen ervaren. Om dit probleem op te lossen zou je volgens experts naar brown noise moeten luisteren. Dit heeft een lagere frequentie dan white noise en is heerlijk om naar te luisteren.

Diepe bastoon

Brown noise klinkt als een diepe bastoon. Het klinkt eigenlijk alsof je onder water bent, in een vliegtuig zit of door een stevige wind fietst. Hoe dan ook: het blokkeert omgevingsgeluiden en laat je hersenen tot rust komen. Zet je brown noise aan, dan voelt het alsof er een golf water over je heenspoelt. En jawel, die golf laat ook alle onrust en stress van je afglijden. Luister maar eens:

Brown noise wordt gebruikt om rustig in slaap te vallen of je te concentreren tijdens het werken of studeren. Vooral wanneer je brown noise afspeelt op je koptelefoon, werkt het als een uitstekend zen-middel. Dus, heb jij problemen met slapen en regelmatig last van een plafonddienst? Brown noise it is.