fem fem 6 2

Dit is alles wat je moet weten over de '75 Hard Challenge'

Body & Mind17 mei 2023, 20:15 doorAngela Badstuber
Heb jij ooit van de 75 Hard Challenge gehoord? Op TikTok gaat deze challenge helemaal viraal. Het is een challenge van 75 dagen waar je zowel een fysieke als mentale uitdaging aangaat. Weet jij wat het precies inhoudt? Wij leggen het even voor je uit.
fem fem 6 2
Bron: Pinterest

75 Hard Challenge

Andy Frisella heeft de 75 Hard Challenge bedacht. Hij is een auteur, podcastmaker en motivational speaker. Er gaat geen dag voorbij dat hij zijn volgers motiveert om jezelf uit te dagen. Als je je leven wil verbeteren, dan heeft hij daar een oplossing voor, en dat is de 75 Hard Challenge. Er zijn slecht 5 regels voor deze challenge. Wij zetten ze voor je op een rijtje.
  • Regel 1: Volg een dieet. Het maakt niet uit wat voor dieet. Andy Frisella raadt aan om naar een diëtiste te gaan om te kijken welk dieet het bij je past.
  • Regel 2: Drink iedere dag 4 liter water. Dat is wel erg veel, dus wij raden je aan om minimaal 2 liter te drinken, of in ieder geval een hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
  • Regel 3: Doe iedere dag twee work-outs. Eén van de twee moet buiten. Het is handig als je één cardio work-out doet (buiten) en één keer krachttraining. Je zweet het water dat je drinkt waarschijnlijk uit, dus het is handig als je wat extra drinkt.
  • Regel 4: Lees iedere dag 10 pagina's uit een boek. Dus geen stripboeken, sprookjes of dramaverhalen. Kies voor een boek waaruit je kan leren. Bijvoorbeeld een boek over psychologie of over mentale gezondheid. Klinkt misschien saai, maar dat hoeft echt niet zo te zijn!
  • Regel 5: Last, but not least, maak before en after foto's. Maak elke dag een foto van jezelf. Je kan de foto's bewaren in de handige 75 Hard Challenge app. Zo houd je iedere dag je progressie bij.
Als je zo deze regels leest, zal je vast denken dat het simpel is. Maarre, het wordt nog moeilijker voor je gemaakt. Als je een dag hebt gemist, begin je weer helemaal opnieuw. Je mag geen alcohol of frisdrank nuttigen en ook geen cheatmeals. Ben je bijvoorbeeld op dag 70 en je eet een overheerlijke pizza, dan moet je weer beginnen bij dag 0. Volgens Andy Frinsella bouw je op deze manier mental toughness op. Begrijp je nu waarom het de 75 Hard Challenge heet?

Is deze challenge veilig?

Deze challenge is wellicht niet voor iedereen gemaakt. Iedereen zijn lichaam en mentaliteit is anders. Het is dus maar even aankijken of je de challenge aan kunt of niet. Diëten houd je meestal niet vol op lange termijn en cheatmeals zouden juist helpen om het vol te houden. Ook is iedere dag 4 liter water drinken best moeilijk en niet voor iedereen gezond.
Over de before en after foto's, waarschijnlijk vindt niet iedereen het fijn om voor de camera te staan. Wel is bewezen dat deze challenge geweldige resultaten levert. Dat was te zien aan progressie foto's van mensen. Het is even aankijken of de challenge wat voor je is of niet. Wees dus vooral niet teleurgesteld als het je niet lukt, want er zijn genoeg andere challenges en diëten die je kunt proberen! Wij raden je vooral aan om 80/20 regel te proberen.