schaamhaar scheren

Zo moet je volgens een expert je schaamhaar scheren

Body & Mind23 jan 2023, 18:45 doorAdmin
We weten allemaal wat voor hel je schaamhaar scheren kan zijn. Vooral de irritatie die je achteraf kan krijgen is geen pretje. Dus hoe moet je nou scheren om dit te voorkomen? Dit zijn de tips die dermatologen geven om scheerirritatie, ingegroeide haartjes, sneetjes en alle andere ongemakken die erbij komen kijken tegen te gaan!
schaamhaar scheren

Je schaamhaar scheren

Je down there scheren is niet altijd even makkelijk. Het is natuurlijk een onwijs gevoelige plek met hele dunne huid, waardoor je je makkelijk snijdt. Daarnaast is het een plek waar snel irritatie ontstaat en waar ingegroeide haartjes ook niet onbekend zijn.
Dit zijn de tips die dermatologen geven over je schaamhaar scheren ! En onthoud: dit is voor iedereen een eigen keuze. Sommige mensen vinden het fijner om wél geschoren te hebben, anderen niet. It's up to you!

1. Trim je schaamhaar

Het is veel makkelijk om down there te scheren als je je schaamhaar alvast hebt getrimd. Hierdoor zul je makkelijker een egaal, glad resultaat behalen. Scheren terwijl je haar te lang is, is namelijk een onmogelijke taak. Dus, heb je het scheren een tijdje verwaarloosd? Ga er dan eerst voorzichtig met een klein schaartje doorheen.

2. Exfoliëren

Voordat je begint met scheren is het heel belangrijk om je huid te exfoliëren. Gebruik hier een washandje of exfoliërende spons voor. Dit zorgt ervoor dat alle dode huidcellen verwijderd worden, waardoor je dichter op de huid komt bij het scheren voor een gladdere look. Gebruik geen intense exfoliant, dit zal namelijk meer kwaad dan goed doen op zo'n gevoelig gebied.

3. Gebruik scheerschuim of scheergel

Gebruik een flinke hoeveelheid scheerschuim tijdens het scheren. Ga bij voorkeur voor een scheergel zonder parfum, omdat dit je huid kan irriteren. Heb je geen scheerschuim in huis? Dan kun je ook zeep, shampoo of conditioner gebruiken.
Wees alleen wel voorzichtig dat je dit niet binnenkrijgt, aangezien dit blaasontstekingen en infecties in je vayjay kan veroorzaken. Ga dus bij voorkeur voor een scheerschuim!

4. Scheer in de richting dat je haar groeit

Trek je huid strak en scheer in de richting waarin je haar natuurlijk groeit. Hierdoor voorkom je dat je je haarzakjes irriteert.

5. Hydrateer met een parfumvrije crème

Last, but not least: het is heel belangrijk om na het scheren te hydrateren met een parfumvrije lotion. Als je na het scheren nog weggaat en veel gaat bewegen, kun je het beste een lichaamspoeder – zonder talk – gebruiken, om te voorkomen dat je ondergoed of kleding gaat schuren.