fem fem 2024 02 05t004736200

Goed om te weten: 5 fabels over speeltjes die je dus nóóit moet geloven

Body & Mind11 feb , 16:05 doorAurora Ferrari
Anno 2024 is er geen enkele ruimte meer voor taboe rondom speeltjes, maar helaas, hebben we het nog steeds niet helemaal kunnen doorbreken. Erover praten vinden enkele nog lastig, maar erover lezen doet tegenwoordig iedereen. Het is belangrijk dat je hier de juiste informatie over krijgt, want ook over speeltjes, bestaan er de onnodige fabels. Dít zijn de fabels over speeltjes die je dus never nooit moet geloven:
fem fem 2024 02 05t004736200
Bron: Pexels

1. Je hebt minder zin in you know what met je partner door speeltjes

Een heleboel denken dat het zo is, maar niets is minder waar: maak je gebruik van speeltjes, dan hoef je niet minder zin te hebben in je partner. Sterker nog, misschien krijg je nog wel méér zin . Een speeltje hoeft namelijk geen alternatief te zijn, zie het daarom eerder als een hulpmiddel. Want wie zegt dat wanneer je een hoogtepunt hebt bereikt aan de hand van de trillende vriendin, dat je daarna geen zin hebt in een wiep?

2. Mannen moeten niets hebben van speeltjes

Onzin. Vaak wordt er gedacht dat mannen zich bedreigd zouden voelen wanneer hun partner een speeltje zou gebruiken, maar uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat 70% van de mannen het gebruik op speeltjes geen probleem vindt. En, eh, als je geluk hebt, heb je ook nog eens een man aan de haak geslagen die de speeltjes zelf uit de kast trekt. Ach, een droom die uitkomt!

3. Als je veelvuldig speeltjes gebruikt, kun je opgegeven moment niet meer zonder

"Ik kan nooit meer zonder mijn speeltje", is een zin wat je misschien meerdere malen hebt gezegd, maar is uiteraard niet waar. Heb je een toy gevonden waar je fan van bent, dan kun je het speeltje misschien moeilijk missen, maar dat betekent niet dat je er niet meer zonder kunt. Misschien denk je dat omdat je speeltje, de enige is wie je een hoogtepunt kan geven, maar misschien moet je andere dingen ook een kans geven. Dat je een aantal keren niet klaar bent kunnen komen door vrijen, betekent niet meteen dat je dat helemáál niet kan.

4. Je wordt gevoelloos door speeltjes

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar het internet staat hierom op zijn kop: de term 'dead vayjay syndrome'. Een heleboel vrouwen vertellen hun verhaal dat ze hun gevoel aan hun doos hebben verloren door de hoeveelheid gebruik van hun speeltje. Gelukkig is dit maar een fabel. Hoe vaak of hard jij je trillende vriendin ook gebruikt, het is onmogelijk om het gevoel in je poes te verliezen.
Het kan wel tijdelijk optreden, maar vergelijk dat met een lamme arm wanneer je té lang een loodzware tas hebt vastgehouden. Je lijf heeft dan simpelweg wat tijd nodig om bij te komen, maar binnen enkele minuten moet het gevoel dan gewoon zoals eerst terugkomen. Maak je dus geen zorgen en vibreer er gerust op los!

5. Het eerste speeltje is 30.000 jaar oud

We kennen die steenoude dildo allemaal wel: het ging rond het internet als een malle en iedereen geloofde erin dat het een 30.000 jaar oude dildo was. Maarre, dat is helaas een fabel. Echt bewijs dat deze stenen fallus ook voor 'binnengebruik' werd gebruikt, is er niet. Wat wel zeker is, is dat de oude Grieken rond 400 voor Christus broodstengels gebruikten als dildo's. Ze hadden daar zelfs een naam voor bedacht: olisbokollikes (ὀλισβοκόλλιξ).