chanel parfum houdbaarheid

Oeps: dit is hoelang parfum dus eigenlijk houdbaar is

Body & Mind08 aug 2023, 20:15 doorAurora Ferrari
We hebben allemaal wel dat ene flesje parfum in de kast die we al eeuwen hebben. Wel handig voor in geval van nood, zou je denken. Maar wist je dat er gewoon een houdbaarheidsdatum aan dat parfumflesje vastzit? Yup, en zo lang kun je dus een geurtje eigenlijk opbergen. Daarna, moet je 'm blijkbaar weggooien.
chanel parfum houdbaarheid

Dat ene parfumflesje

In één van de twee situaties zal jij je sowieso in herkennen: je hebt twee geurtjes (je signature parfum en een parfum alleen voor speciale gelegenheden – een duurdere variant waar je extra zuinig op bent en wie weet hoe lang in de kast hebt staan) of je hebt onderhand een scala aan luchtjes verzameld en kiest altijd het flesje uit dat het best bij een bepaalde gelegenheid past.
Bij welke jij je ook het meest aangesproken voelt, je hebt sowieso één of meerdere luchtjes al een hele lange tijd in de kast staan. Dat is niet erg, maar wist je dat er gewoon een houdbaarheidsdatum op je parfum zit? Zo’n geurtje heeft natuurlijke ingrediënten, je zou daarom ook denken dat deze stofjes ‘m juist langer houdbaar maken, maar niets is minder waar: juist die natural ingredients maken dat een parfum een houdbaarheidsdatum heeft.

Hoe lang blijft parfum goed?

De ene helft zal opgelucht zijn, terwijl de andere er juist van zullen schrikken: met de meeste geurtjes kun je vijf jaar doen. Valt wel mee denk je misschien, maar de échte verzamelaars krijgen er hier een hartverzakking bij. In dat geval kan het handig zijn om extra aandacht te besteden aan de houdbaarheid van de geurtjes.
Gelukkig kun je aan een aantal dingen zien en merken, wanneer je geurtje écht niet meer gebruikt kan worden. De eerste is uiteraard geur. Ruikt je parfum niet net als voorheen, dan weet je eigenlijk al genoeg. Helaas, sodemieteren! Waar je het nog meer aan kan merken, is wanneer je geurtje donkerder is geworden. Dat is een indicatie dat de parfum verouderd is en dus eigenlijk, niet meer gebruikt kan worden.