Vraag jij je soms ook af op welke plekken je het beste parfum kan spuiten? Eigenlijk kan het overal wel, maar er zijn toch een paar plekjes beter dan de ander. Hieronder vind je een aantal handige tips zodat je optimaal kunt genieten van die heerlijke parfum. Doesn’t that smells like a good idea?

@pexels.com
@pexels.com

Warme plekken

Parfum heeft warmte nodig om goed te kunnen verdampen. Alle plekjes waar de bloedvaten dichterbij de oppervlakte zitten, zijn dus goede plekjes om je parfum optimaal te kunnen ruiken. Traditionele tips: in je nek, achter je oren, op je polsen en in je decolleté. Maar er zijn ook andere plekken op je lichaam die minstens zo doeltreffend zijn zoals: je huid om en in je navel, de binnenkant van je ellebogen en/of de knieholtes.

Harig

In je haar blijven geurmoleculen ontzettend goed hangen. Voor mannen in het borsthaar en voor vrouwen in onze prachtige lokken. Let wel even op dat veel alcohol je haar wat kan uitdrogen. Kies daarom ook voor een heerlijke haarmist zonder of met een laag alcohol gehalte.

Luchtje op je kleding?

Niets is zo lekker als een item nog naar jouw favoriete geurtje ruikt! Een luchtje blijft ontzettend lang op de kleding zitten. Wees wel voorzichtig! Parfum kan namelijk vlekken achterlaten, kies daarom ook een plekje uit die niet in zicht is en spuit van een afstandje. Ook met sieraden moet je uitkijken, sommige materialen kunnen namelijk dof- of aangetast worden door een luchtje. Kies er daarom ook voor om je sieraden aan te brengen na dat je je favoriete parfum hebt opgespoten. Enjoy the smell honey!

Hoeveel parfum kun je opdoen?

De concentratie van een parfum bepaalt de sterkte van de geur. Spray daarom ook 2 tot 4 keer per dag en vraag jezelf af hoe sterk je wilt ruiken. In dat geval: less is more. Je wilt namelijk niet dat de hele kamer naar jouw parfum ruikt als je ergens binnenkom. Het is toch ook veel intiemer als iemand je parfum ruikt als je dicht bij een diegene staat.

Wanneer breng je je geurtje opnieuw aan?

Als je je eigen parfum niet meer kan ruiken, dan kan het zo zijn dat je hersenen de geur niet meer registeren. Vraag daarom ook je omgeving eventjes of hij/zij nog wat ruiken. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan je opnieuw je luchtje opspuiten.

Niet wrijven

Als je parfum aanbrengt en nadien je polsen over elkaar wrijft, vervals je de geur van je parfum. Door te wrijven creëer je gebroken geuren, en dat verstoort de harmonie. Een parfum bestaat uit verschillende lagen of noten. Die geven zich niet allemaal tegelijk, maar een voor een vrij op verschillende momenten, en dat proces kan verstoord worden als je gaat wrijven. Topnoten kunnen dan bijvoorbeeld te snel vervliegen.

Lees ook: De verborgen betekenis achter het ruiken van geuren