botox

Van overmatig zweten tot migraine: dit kan botox allemaal oplossen

Body & Mind13 apr , 15:30 doorRomy Nouwen
Botox is een echt wondermiddeltje, maar het helpt zeker niet alleen tegen ouderdomsrimpels. Ook voor medische problemen kan botox uitkomst bieden. Dít kan botox allemaal oplossen. Het stelt niet teleur.
botox
Bron: Unsplash

Botox

Botox wordt natuurlijk gezien als hét middeltje om alles een beetje strak te trekken. Naarmate je ouder wordt, krijg je nou eenmaal te maken met rimpels. Daar kun je niet zo heel veel tegen doen, want dat hoort erbij. Toch zijn er genoeg mensen die besluiten botox in te zetten om de huid wat strakker te trekken. Zo verdwijnen de rimpels wat meer naar de achtergrond en kun je een wat jongere uitstraling creëren.

Oplossing voor andere problemen

In eerste instantie werd het middeltje bedacht en ontwikkelt voor medische aandoeningen. Pas later werd het ook ingezet voor cosmetische ingrepen. Inmiddels denken we bij botox voornamelijk aan cosmetische behandelingen. Toch wordt botox ook nog steeds ingezet voor bepaalde problemen die je lichamelijke gezondheid in de weg zitten.
Zo zijn er veel voorkomende problemen die ook wel met dit middeltje opgelost zouden kunnen worden. Wij zetten ze op een rijtje.

1. Migraine

Als je een migraineaanval hebt, heb je last van een hele intense, bonzende hoofdpijn. Vaak aan één kant van je hoofd met eventueel ook misselijkheid of duizeligheid. Dit kan een hele dag aanhouden, en misschien wel één of twee keer per maand gebeuren. Veel vrouwen hebben er sneller last van wanneer ze (bijna) menstrueren. In eerste instantie worden er bètablokkers (als propranolol) voorgeschreven, maar als dat niet werkt kan botox een oplossing zijn. Dit kan namelijk de stof die de pijn afgeeft tijdens migraine, afremmen.

2. Overmatig zweten

Sommige mensen zweten meer dan anderen, maar er zijn ook mensen die overmatig zweten. In dit geval wordt er zelfs getranspireerd zonder inspanning en zijn bijvoorbeeld je handen en voeten altijd vochtig. Ook heb je vrijwel altijd last van vochtplekken onder je oksels of op je rug. Dan kan botox ook uitkomst bieden. Het kan de zenuwen die de zweetklieren aanstuurt namelijk tijdelijk verlammen, waardoor ze minder hard werken en dus minder zweten.

3. Tanden knarsen

Veel mensen knarsen 's nachts met hun tanden. De kaakspier draait overuren. Dit is slecht voor je gebit én kan zorgen voor pijn wanneer je opstaat. Botox kan hier de oplossing zijn, doordat je de kaakspier kunt laten ontspannen. Een gespannen kaakspier is namelijk de oorzaak van al dat geknars.

4. Vaginisme

Vrouwen die een keer een pijnlijke ervaring hebben gehad tijdens de daad, kunnen in een vicieuze cirkel belanden. Doordat ze bang zijn voor de pijn, spannen ze ongemerkt de spieren down under aan, waardoor het steeds minder fijn wordt om met iemand het bed in te duiken. Botox kan een vrouw helpen om uit deze vicieuze cirkel te stappen. Door de werking van de vaginale kringspier tijdelijk plat te leggen, verdwijnt de samentrekkende beweging. Het wordt daardoor minder pijnlijk om dingen in te brengen. Enne, door de goede ervaringen die je vervolgens hebt, wordt het vanzelf makkelijker om te ontspannen. Zéker een tip als jij dit probleem hebt, dus.