menstruatiekrampen potlood trucje

Dit hele vreemde trucje met een potlood helpt tegen menstruatiekrampen

Body & Mind07 sep 2023, 18:45 doorRomy Nouwen
Helaas moeten we er zo nu en dan aan geloven. We menstrueren als vrouw nu eenmaal één keer per maand – tenzij we de boel een beetje sturen met anticonceptie natuurlijk. Enne, ongesteld zijn, gaat altijd gepaard met vervelende kwaaltjes. Of het buikpijn, rugpijn, hoofdpijn of menstruatiekrampen zijn: het beperkt je soms best wel. Voor dat laatste hebben wij nu een trucje dat je zou kunnen helpen.
menstruatiekrampen potlood trucje

Menstruatiekrampen

Eén van de meestvoorkomende kwaaltjes tijdens een menstruatie zijn de menstruatiekrampen. Deze buikpijn is met geen enkele andere pijn te vergelijken en kan je best wel beperken in je dagelijkse bezigheden. Voornamelijk als je er de hele dag door last van hebt, kan je je naar voelen op je werk, tijdens het sporten of op school.

Wat zijn de opties tegen menstruatiekrampen?

Natuurlijk zijn er een aantal opties om de menstruatiekrampen een beetje te verlichten. Je kunt natuurlijk pijnstilling gebruiken. Zo zouden een paracetamol of naproxen de krampen een beetje kunnen verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Verder kan het ook helpen om een warmtebron te gebruiken, zodat je lichaam meer gaat ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een warme douche óf een warm bad. Verder kan een warme kruik op je buik ook wonderen verrichten.

Trucje met potlood

Verder zijn we altijd op zoek naar nieuwe trucjes of middeltjes die ervoor kunnen zorgen dat we iets minder last hebben van die vervelende krampen. We kwamen op TikTok een handig trucje tegen dat sommige vrouwen wel eens uit de brand zou kunnen helpen. Er komen geen pijnstillers of kruiken aan te pas, maar gewoon een potlood.
Dit potlood gebruik je, als we de TikTok goed hebben bestudeerd, om een bepaald drukpunt in je oor druk te geven. Dit zou de pijn kunnen verlichten. Bekijk hieronder de TikTok om te zien hoe je dit precies moet aanpakken.