wijn drinken per dag

Eén glas wijn per dag zorgt al voor minder rimpels

Body & Mind07 mei 2023, 16:45 doorRomy Nouwen
Ben jij ook zo bang dat je steeds meer rimpels zal krijgen? Dan is het tijd om een flesje wijn open te trekken. Eén glas wijn per dag zorgt namelijk al voor minder rimpels. Spoiler alert: er is méér goed nieuws, want niet alleen wijn zorgt voor een jongere huid.
wijn drinken per dag

Ouder worden

Ouder worden we allemaal en helaas gaat dat gepaard met wat verschillen in je lichaam. Zo worden je spieren en gewrichten soms wat slechter, heb je misschien wel meer slaap nodig en verandert je huid ook. Daar waar je in je jonge jaren nog een strak soepel huidje had, zal je merken dat dit op latere leeftijd enorm kan veranderen. Je huid kan hier en daar wat losser worden en er ontstaan misschien wel rimpels. Volkomen normaal, maar toch past het niet helemaal in het schoonheidsideaal.

Voorkomen is beter dan genezen

We gaan dan ook al vroeg in de weer met allerlei middeltjes en tips, want het liefst stellen we dit zo lang mogelijk uit. Zo leven we ons uit met verschillende crèmes en serums in de hoop genoeg te hydrateren. Voorkomen is immers beter dan genezen dus proberen kan altijd. Ook gaan we al vroeg aan de slag met trucjes om de rimpels te laten verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan trucjes als face taping , waarbij je jezelf een homemade facelift kunt geven voor een klein prijsje.

Wijn tegen minder rimpels

' A piece of fruit a day, keeps the doctor away ', luidt het gezegde. Dat fruit onwijs gezond is voor je, is natuurlijk voor niemand onbekend. Toch kun je dit gezegde ook een beetje omdraaien. Dat is namelijk niet het enige dat je dokters, of in dit geval cosmetische artsen, weghoudt. Een glaasje wijn per dag heeft namelijk dezelfde effecten! Je huid verouderd naarmate je ouder wordt, doordat de telomeren in je DNA steeds korter worden. Dit is in principe een natuurlijk proces dus je kunt er maar weinig aan doen. Toch kun je er wel iets aan doen, blijkt nu. Wetenschappers kwamen er namelijk achter datflavonoïdenhuidcellen kunnen verjongen.
Maarre, waar zitten die flavonoïden dan precies in? Gelukkig in een hoop hele lekkere dingen. Denk bijvoorbeeld aan chocolade, blauwe bessen en rode druiven. Maar dat is niet het beste nieuws. Ze zitten ook in rode wijn. Dat betekent dat je dus met een glas rode wijn per dag al zorgt voor een jonger huidje – en dus minder rimpels. Oh en: je mag er ook nog eens een reep chocolade bij pakken. Is dat effe goed nieuws!