We worden allemaal wat jaartjes ouder en dat gaat – helaas – gepaard met steeds meer lijntjes en rimpels. Natuurlijk kun je er van alles aan doen om het zolang mogelijk uit te stellen. Denk aan SPF, hydraterende dagcrèmes en voedende serums. Toch is dit helaas niet altijd genoeg en heb je na een tijdje toch te dealen met minder fit huidje. Je kunt dan kiezen voor een facelift om het op te lossen, maar dat is een flinke investering. Misschien is face taping een beter optie.

TikTok-trends

We zijn TikTok inmiddels meer dan dankbaar voor alle lifehacks, trends en tips die we al hebben gekregen. We zijn het stadium van dansjes op TikTok al lang en breed voor bij – en dat is misschien maar beter ook. BeautyTok heeft ons al meerdere keren uit de brand geholpen en dat is dit keer niet anders.

Homemade facelift met face taping

Volgens de Beauty-experts op TikTok kun je het effect van een facelift nabootsen met face taping, oftewel: plakband voor op je gezicht. Je plakt ’s nachts met plakband van het merk Dodo je gezicht strak, zodat je ervoor zorgt dat je spieren meer rust krijgen in je slaap. Je trekt je huid strak op je voorhoofd, bij je jukbeenderen, naast je ogen of in je hals.

@isabelthiele #kosmetik #frauenzimmer #sttönis #taping #facetapes #antiaging ♬ original sound – Sheer Element


Wanneer je slaapt ontstaan er rimpeltjes of lijntjes in je gezicht. Door deze ’s nachts helemaal strak te trekken en zo vast te plakken, pluk je daar overdag de vruchten van. Het blijft strakker staan, net als bij een facelift.

Tijdelijke oplossing

Hoewel het goed zou kunnen werken, is het wel maar van tijdelijke aard. Het zorgt er namelijk zeker niet voor dat je huid ineens niet meer verouderd. Je kunt dus bij hoge nood kiezen voor een nachtje slapen met plakband, maar het belooft geen lange verbetering. Ach, het is het proberen waard toch?

Lees ook: Wow! Deze manier van blush aanbrengen verandert je hele gezicht