ochtendwandeling gezond fem fem

Science says: begin elke dag met een ochtendwandeling

Body & Mind11 mrt 2019, 15:01 doorRedactie
Is jouw ritueel ook zoiets als koffie drinken en gauw racen naar je werk en dit vaak omdat je zo lang mogelijk in je bed wilt blijven liggen? Kijk, of het ons nou gaat lukken om ervoor te zorgen dat je sneller je bed uit gaat in de ochtend weten we niet maar toch willen we jullie graag laten weten hoe gezond het wel niet is om je dag te beginnen met een blokje om.
ochtendwandeling gezond fem fem
Mensen die elke ochtend de deur uit gaan met hun hond zullen dit vast beamen: door een verfrissende wandeling begin jij je dag goed en kun je met een heldere blik er weer helemaal tegenaan.

Je krijgt een minder hoge bloeddruk

Uit onderzoek van een wetenschappelijk tijdschrift van de American Heart Association (AHA) genaamd Hypertension is uitgekomen dat je door een wandeling een minder hoge bloeddruk krijgt. Ook al ga je eventjes een blokje om, je bloeddruk gaat door een wandeling redelijk omlaag. En waarom is het goed om een niet al te hoge bloeddruk te hebben? Nou, bij een te hoge bloeddruk kun je klachten krijgen zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. En zo is een risico voor hart- en vaatziektes veel groter. Dus zoek soms gewoon even lekker de buitenlucht op en enjoy.
"Ochtendwandelingen hebben immense voordelen voor zowel je mentale als fysieke gezondheid", vertelt Dr. Saranga tegen Elite Daily. "De ochtenduren kunnen overweldigend voelen als je je realiseert wat je de komende dag moet bereiken. Een ontspannende wandeling in de natuur maken, zet je op het goede pad om een geweldige dag te hebben. Je zult minder stress hebben, je meer ontspannen voelen, je hebt meer focus gedurende de dag, meer energie, en je zult een beter algeheel gevoel van kalmte en vrede voelen." En? Gaat dit je helpen om minder vaak gebruik te maken van die snooze knop?
Ga jij je ochtendritueel aanpassen door middel van ochtendwandelingen? Check hier of jouw huidige ochtendritueel wel goed is.